Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie dotyczące użytkowania telefonu. Włożyłem dużą kartę do telefonu w samochodzie, na wyświetlaczu pojawił się napis chack caard i świeci się na czerwono przekreślone kółko. Czy ktoś wie w czym jest problem? Jak go uruchomić? Pozdrawiam
Opublikowano

Poczytaj forum - było tysiące razy !!

Sprawdzałeś inną kartę ? Sprawdzałeś w centralce w bagażniku ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

oznajmiam że mój telefon zadziałał po tym jak poczęstowałem go nowiutką kartą "sami swoi" z sieci Plus!!! ze starszym simplusem też działał, tak więc polecam treningi z kartami Plusa

p.s. nie działają mi klawisze funkcyjne na słuchawce np. menu, m+, głośniej ciszej o co chodzi? na wyświetlaczu pojawia sie liczba 260-01 co oznacza? czy da rade to zmienic na coś co by miało jakiś logiczny sens powiedzmy "PLUS"?

Opublikowano

karta ery zadziałała - w centralce - jak to jest : nie idzie się dodzwonić na ten numer z karty oraz zawsze po ponownym właczeniu telefonu musze wbijać Pin - mogę zadzwonić na komórkę, ale na stacionarny już nie

quote="Sebast - BMW Klub Polska"]Poczytaj forum - było tysiące razy !!

Sprawdzałeś inną kartę ? Sprawdzałeś w centralce w bagażniku ?

Opublikowano
oznajmiam że mój telefon zadziałał po tym jak poczęstowałem go nowiutką kartą "sami swoi" z sieci Plus!!! ze starszym simplusem też działał, tak więc polecam treningi z kartami Plusa

p.s. nie działają mi klawisze funkcyjne na słuchawce np. menu, m+, głośniej ciszej o co chodzi? na wyświetlaczu pojawia sie liczba 260-01 co oznacza? czy da rade to zmienic na coś co by miało jakiś logiczny sens powiedzmy "PLUS"?

U mnie telefon nie działa, wyświetla się też 260-01 ale próbowałem

tylko kartę Orange. Muszę sprawdzić plusa.

sie ma

Opublikowano

Witam !

Dorzucę moje pytanie w sprawie telefonu do 5-ki e39 z 97 roku.

Mam zamontowany oryginalny telefon w aucie, niestety coś jest nie tak jak trzeba.

Czy "pokładowy" telefon do działania wymaga posiadania radia lub monitora z przyciskiem TEL i światełkami pokazującymi sieć ?

Taką informację sprzedał mi kiedyś oryginalny serwis BMW w Łodzi, niestety kładli mi też do głowy, że i PDC wymaga jakiegoś guzika na konsoli, inaczej nie zadziała ( wyszło na moje - PDC mam tylko na tylnym zderzaku i wystarczy w automacie wbić wsteczny ( R ) aby działało - oczywiście wcześniej trzeba było odblokować sterownik ).

Ta sytuacja niestety nie zwiększyła mojego zaufania do fachowcówi ich teorii na temat e39.

Wszystkow samochodzie wygląda na oryginalne, kierownica jest multimedialna , może więc wystarczą przyciski z kierownicy do uruchomienia i obsługi telefonu ???

Może ktoś miał podobny problem?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Andrzej

Opublikowano
Powinien być MID (wyświetlacz nad radiem) z obsługą telefonu (przycisk TEL i 3 diody). Być może ktoś zmienił wyświetlacze. Jeśli wkładasz kartę do centralki (góra lewego tylnego błotnika) to powinien działać. U mnie działa słuchawka nawet po wyłączeniu kluczyka (do 15 minut), ale wymaga ponownego włączenia (na kalwiaturze).
Opublikowano

Po nie udanych próbach z Orange sprawdziłem Plus i Erę.

Obie plus i era działają. Jak włożyłem kartę plusa to na telefonie

wyświetlało 260-01, a jak ere to 260-02. Już myślałem że

coś z telefonem jest nie tak, a to przez ten dziadoski orange.

dzięki za sugestie i pomoc

sie ma