Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z doładowaniem od małych obrotów. Po wizycie u mechanika który wymieniał mi świece żarowe auto straciło moc od dołu (przedtem wszystko było ok). Po kilku dniach zauważyłem że odpięty był wężyk od podciśnienia patrząc z przodu naprzeciwko wentylatora, ale niestety to nic nie dało. Gdzie szukać można przyczyny co by było problemem?? Czy jest możliwe aby ta rurka przez ten czas w jakiś sposób się zapchała i nie podaje ciśnienia czy problem leży całkiem gdzie indziej??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer pokazał jakieś błędy? To podciśnienie jest od klapy przełączającej przepływ powietrza między turbosprężarkami. Jak to z podciśnieniem rozszczelnienie może mieć wpływ na różne komponenty w zależności od układu.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Na kompie brak jakiego kolwiek błedu z tym związane. Od około 3k dostaje dopiero mocnego kopa, myśle wymienic pierwsze węże od podcisnienia
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie problemem był przez wężyki od sterowania podciśnieniem, wymieniłem wszystkie i jest teraz dobrze. Stare przy demontażu aż pękały.. Temat do zamknięcia.