Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z pojawiającą się i znikającą ikoną żółtego silnika na desce rozdzielczej. Na początku został wymieniony zawór EGR i nadal się to pojawia i znika. Od czasu do czasu pojawia się komunikat "Napęd. Jedź wolno dalej. Pełna moc jest niedostępna." Sprawdziłem błędy wchodząc do ukrytego menu i jest błąd CC-ID 0029. Po sprawdzeniu w internecie widzę jedynie "CC-ID 29 – Engine Problem, Power Reduced". Wiecie co to może być?

Opublikowano

Podejrzewam że filtr cząstek stałych ma dość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk.Ja u siebie w X3 f25 z tym silnikiem miałem ten sam komunikat.Usunąłem filtr,ograniczyłem elektronicznie egr i od ponad pół roku spokój,żadnych komunikatów

Opublikowano
dzisiaj sprawdziłem jeszcze interfejsem VGATE i wyszły błędy P0401, P042E oraz P042F, wszystko związane z EGR. Może tam dochodzi jeszcze jakiś czujnik, który też wypadałoby wymienić oprócz zaworu EGR?
Opublikowano

A dawno wymieniałeś zawór egr?Ile km zrobiłeś od wymiany?Wymieniałeś na nowy,czy używkę?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Zawór wymieniałem na początku grudnia, wiec km może koło 2 tys. Zawór nowy, ale nie jakiejś super firmy.
Opublikowano

I to może być przyczyną.Rzeczy elektroniczne,typu egr,przepływomierz,różne czujniki lepiej kupić nawet używane,ale oryginał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedź do kogoś kto ma pojęcie o BMW i porządny sprzęt diagnostyczny. Zapłacisz troszkę więcej ale usunie Ci usterkę. Tak to będziesz wymieniał kolejne rzeczy bez skutku i wyjdzie Ci 2 x więcej kosztów.