Skocz do zawartości

ciemne lampy e30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Chodzi mi o przednie światła w e30 widziałem już kilka z ciemnymi reflektorami i bardzo mi sie to podoba. Jak osiągnąć taki efekt bo całe ciemne lapy helli to sporo kasy , widziałem na niemieckim ebay'u takie zestawy gdzie były po dwa krążki jakiegoś tworzywa do wyściełania tła reflektorów mijania i długich oraz krzyże do długich, może ktoś widział coś takiego u nas, albo już montował u siebie. Bo chyba sprayowanie szkieł to porzesada. Czy hella stosuje właśnie ciemne tło czy ciemne szkło ?

Dzieki za pomoc

Kuba

Opublikowano

Moim zdaniem Hella uzywa szkla przyciemnionego piecowo.

Te dwa krazki to chodzi Ci o ringi?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

wydaje mi se ze na lampach od swiatel dlugich reflektory sa podzielone na cwiartki.... :roll:

A z tym przyciemnianiem to juz nie wiem srodek widac na bezbarwny a reszta jest ciemna.

Sam juz nie wiem trudno powiedziec.

pozdr

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
  • Autor

witam

Tak na to patrzę i chyba jest tak:

Jeżeli chodzi o światła mijania to lustro jest wyściałane tym materiałem bo tam jest soczewa i to chyba w niczym nie przeszkadza, a światła drogowe tam już inna sprawa bo nie ma soczewy i lustro musi być odsłonięte więc jest ten czarny krzyż który dzieli wnetrze między lustrem a szkłem na cztery komory i to powoduje , że w lustrze odbijają sie ścianki tego krzyża i wygląda na ciemne, co Wy na to....?

pozdr.

Opublikowano
W e34 w drogowych mam krzyz ale jak jest w mijania to nie wiem. Mijania sa soczewkowe wiec czarne moze być tlo dookoła soczewki a to nie pływa na układ optyczny.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jestem w trakcie przeróbek lamp od e 34 moja przeróbka polega na założeniu xenonów zrobienie ciemnych lamp oraz ringi i wszystko samodzielna robota oprócz oczywiscie żarówek i przetwornic xenonowych mam na to sposoby moje przeróbki jeżdzą w audi a 6 opel vectra jak zrobie podziele sie doswiadczeniami
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Już po przeróbce wszystko wyszło ok . Zrezygnowałem z ringów ze względu na to że w ciemnych lampach są bardzo widoczne i psują cały efekt. Żarówki xenonowe mam w barwie fioletowej efekt niesamowity moje lampy przeszły test na stacji diagnostycznej zdany na 5

Jak macie jakieś pytania chętnie pomoge

Opublikowano
jaki koszt takiej przerobki...moze dalbym ci zarobic :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Jeśli chodzi o koszt zrobienia xenonów to komplet przetwornic z żarówkami na allegro 900 zł reszta to już tylko dopasowanie ogniskowej i mocowanie żarówki
Opublikowano

http://students.washington.edu/ashis/Creating%20Custom%20Angel%20Eyes.htm

to jest link jak zrobić ringi dodam że materiał użyty do ich zrobienia czyli pręt przezroczysty można kupic w sklepie takim jak Castoram Obi itd służy on do jako pręt do przesówania firanek po zrobieniu ringi świecą jak orginalne