Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy wszystkie 330d miały twarde zawieszenie ?

Pytałem się kilku osób i każdy odpowiada,że również ma twarde i zastanawiam się czy to był standard czy może do 330d było miękkie zawieszenie ?

Porównując 320i mojego ojca do mojego 330d to jest przepaść , tam każdą nierówność ładnie tłumi a u mnie kręgosłup woła pomocy :D

Zawieszenie zwykłe nie sportowe potwierdzone po vinie.

Chciałbym je zmienić na trochę bardziej miększe ale nie wiem czy wymiana samych sprężyn coś da (aktualnie są z bardzo grubymi zwojami)

Proszę o jakieś porady

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz zawieszenie zgodne z vin to jest odpowiednie pod tę wersję silnikową. Pokaż zdjęcie boku auta i będzie widać czy nie było zmiany na własną rękę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli w swojej 330 masz koła 18" a Twój ojciec w 320 jeździ na 16 bądź mniejszych tez bedzie różnica. Nawet przy tym samy zawieszeniu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Jak masz zawieszenie zgodne z vin to jest odpowiednie pod tę wersję silnikową. Pokaż zdjęcie boku auta i będzie widać czy nie było zmiany na własną rękę.

Zdjęcie robione wieczorem ale chyba widać co ma być widać https://abload.de/image.php?img=20200104_192627tfj88.jpg

Jeśli w swojej 330 masz koła 18" a Twój ojciec w 320 jeździ na 16 bądź mniejszych tez bedzie różnica. Nawet przy tym samy zawieszeniu

Ja mam 17" a ojciec 16", wiem,że będzie różnica ale chyba nie aż taka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na tym zdjęciu wygląda jak sportowe dostosowanie podwozia, przy zwykłym jest większa japa (tu też r6 pod maską):

bmw3_04_109372_4.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Czyli mam rozumieć, że ktoś zmieniał aby auto niżej stało i przy okazji było twardsze ?

Chciałbym właśnie aby wyżej stało (głównie tył) i było ciut miększe. Czyli bym musiał wymienić na pewno sprężyny czy coś jeszcze ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt nie wie co masz w aucie, więc trzeba to zweryfikować. Podejrzewam, że tylko krótsze sprężyny a amortyzatory zostały zwykłe (trzeba to sprawdzić) i wtedy kupujesz zwykłe sprężyny pod 330d, polecam lesjofors, i auto powinno podskoczyć. Natomiast jak amortyzatory są ze skróconym skokiem to je też należy wymienić, do tego oczywiście odpowiednie odboje i osłony.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL