Skocz do zawartości

Polecenia glosowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po naciśnięciu guzika na kierownicy w celu uruchomienia poleceń głosowych, wyświetla się komunikat „niedostępne”. Czy to jest opcja płatna? Czy należy ja jakoś aktywować?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jezyk trzeba chyba na angielski przestawic zeby działało
Opublikowano
  • Autor
Dokładnie, należy zmienić język na angielski lub niemiecki i wtedy działa. Jeśli jest wybrane menu po polsku to usługa jest wtedy niedostepna. Mercedes ma już polską wersję.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W lipcu będzie też polska wersja głosowa i android car play.
Opublikowano
W lipcu będzie też polska wersja głosowa i android car play.

podobno..., ale do końca nie wiadomo czy będzie to w lipcu.

W poniedziałek odbierałem auto i pytałem o Android Auto - ten termin lipcowy może się przesunąć.

Pozdrawiam

KrzychoM

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Lipiec już dawno minął i jak? są te polecenia głosowe po polsku??
Opublikowano
Jest , ale działa to tragicznie i nawet ASO sugeruje poczekać na kolejną wersję. Do mercedesa droga daleka. Nawet ASO się zdziwiło że wypuścili takie dziadostwo.
Opublikowano
ale chyba nie w polskim, w angielskim owszem działa, takze z Siri współpracuje, ale to także w angielskim :).
Opublikowano
Pebryl pisze że działa po polsku ale tragicznie, lpawelek że nie działa po polsku wogóle.. i komu tu wierzyć? :shock:
Opublikowano
Polecenia głosowe po polsku są niedopracowane i źle działają. Pokazywali mi w ASO funkcjonalność głosową po polsku i jest to masakra. Angielskie polecenia głosowe działają bez problemów.
Opublikowano
Na moim aktualnym sofcie nie ma w ogole możliwości wyboru języka polskiego, także raczej jest to jakaś wersja beta, o której pisze pebryl i która jemu prezentowano.