Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie ,ostatnio podczas zjazdu z podjazdu pod domem,auto samo mi zahamowalo

Zgrzytlo w hamulcach z tylu ze myslalem.ze w cos przypierd....Bo ciemno bylo.Chca wrzucic odrazu na D i nie dalo sie .Na wyswietlaczu komunikat.Ochrona przed stoczeniem.sie auta.Po chwili zgaslo i normalnie skrzynia dzialal.

Czy zdazylo sie wam.cos takiegk kiedys?

Dodam.ze wiele razy wczesniej cofalem ,zjezdzalem tylem.z podjazdu i na ulicy ,i nigdy nie wlaczylo sie cos takiego?

Opublikowano

Przeciez w skrzyniach steptronic nie da rady zostawić auta na N.Chyba że na pracującym silniku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

A kto powiedzial ze zostawilem?

W aucie bylem i normalnie cofalem na R.

Nie wiem dlaczego zadzialala ta blokada,bo sam sie toczyl na tej pozycji R ,Nk bo przeciez z gorki gazu nie bede dawal.nie dotykalem hamulca i dlatego?Dziwne naprawde ,bo przeciez nie 1 raz z pod domu zjezdzam?Nawet po ulicy w dol tylem zjezdzam nie raz i nic nie bylo takiego.

Nie wiem,Dzwi mialem nie domkniete ?Raczej zsmkniete byly

Opublikowano

Raczej nie jest to kwestia nie domkniętych drzwi.U mnie w X3 f25 nie raz jak się zapomnę i przy cofaniu otworzę drzwi,to staje delikatnie,skrzynia przechodzi w tryb P i jest komunikat na wyświetlaczu.Ale dzieje się to bez żadnych zgrzytów i hałasów.Może miałeś jakiś jednorazowy przypadek,coś sfiksowało?Spróbuj jeszcze raz cofając otworzyć drzwi i zobacz co się stanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Zgrzyt byl z hamulcow tylnej osi .Auto stalo pare dni i nalot sie zrobił na tarczach.Zadko uzywam auto .bo mam drugie.Nie dzieje sie to zawsze .Raz sie zdazylo???