Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam BMW 118 po lifcie.

Mam pytanie odnośnie możliwości zmiany zwykłych manualnych foteli (podgrzewanych) na fotele sportowe manualne (podgrzewane) po lifcie. Czy po takiej przekładce należy coś kodować, zmieniać wtyczki lub może nie działać pompowanie boczków. Jakieś porady, może już ktoś to robił

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam polifta ze swykłymi fotelami i chce przełożyć z anglika z pompowanymi boczakmi i się zastanawiam czy jest z tym dużo roboty i czy ktoś może naprowadzić na podobny wątek? Przeglądam forum i jest milion postów i nie mogę odszukać konkretnego.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

ja już jestem po zmianie foteli, ba całego wnętrza bo razem z fotelami wymieniłem tylną kanapę wraz z boczkami drzwi. Bardzo prosta sprawa, oczywiście wcześniej obejrzałem kilka tutoriali na youtubie.

Po zmianie która była bardzo prosta i intuicyjna, nie działają mi tylko pompowane boczki, które zupełnie mi nie przeszkadzają. Obecnie wnętrze wygląda jak klasa premium a przede wszystkim siedzi się wygodnie i świetnie jeździ. Polecam wszystkim.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakbyś był gruby, a ktoś by wyciągał te fotele z auta, z ostatnim ustawieniem maksymalnie ciasnym, to by Ci przeszkadzało, bo byś się nie wcisnął. :))) Poza tym największą zaletą sportowych foteli jest właśnie regulacja boczków, a nie jak wyglądają. Podłączenie zasilania do boczków raczej nie powinno być problemem, ale trzeba by w schematy zajrzeć.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Jakbyś był gruby, a ktoś by wyciągał te fotele z auta, z ostatnim ustawieniem maksymalnie ciasnym, to by Ci przeszkadzało, bo byś się nie wcisnął. :))) Poza tym największą zaletą sportowych foteli jest właśnie regulacja boczków, a nie jak wyglądają. Podłączenie zasilania do boczków raczej nie powinno być problemem, ale trzeba by w schematy zajrzeć.

A masz taki schemat? Albo wiesz gdzie można znaleźć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jakie masz obecnie fotele? Domyslam sie, ze manualne, zwykle, ale czy maja grzanie i regulacje podparcia ledzwiowego?