Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

cześć

Co może być powodem, że przy niektórych kontaktach w navi pro wyświetlają mi się jakieś stare zdjęcia?

W telefonie (samsung s9) mam zmienione zdjęcia kontaktów jeszcze przed parowaniem telefonu z autem.

Jakieś pomysły?

Usunięcie urządzenia BT i ponowne parowanie z autem nic nie zmienia.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
no raczej problem leży po stronie telefonu. Wejdź w edycję danego kontaktu i zobacz czy tak naprawdę nie widnieją tam jakies dwa zdjęcia, z tymże aktualniejsze jst prirorytem dla telefonu, ale pierwotne może być ładowane w aucie, ze wzg. na jakiś właściwy zapis tego zdjęcia itp. Moim zdaniem musisz gdzieś mieć jakies pozostałości na telefonie. Trzeba w jakiś sposób wyczyścić ta historię w telefonie, a później usunięcie telefonu z auta i na nowo parowanie.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Dwóch zdjęć dla jednego kontaktu w telefonie, to chyba nawet zrobić się nie da ;)

Kontakty mam zapisane tylko w pamięci telefonu, wyczyściłem wszystkie kopie zapasowe, wyłączyłem synchronizację kontaktów z chmurami itp. i nic.

Nie mam pomysłu gdzie to się mogło pozapisywać...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nigdzie nie znalazłem info co z tym zrobić, więc dla potomnych -usunąć kontakt, zaktualizować książkę w aucie, wpisać na nowo kontakt. Na okrętkę, ale działa.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Tak na przyszłość.

Mogłeś sprawdzić czy w telefonie nie masz zdublowanych kontaktów.

Są te zapisane w pamięci telefonu ale też są te zapisane na karcie sim.

W telefonie możesz nie widzieć dwóch zdjęć bo wyświetla Ci tylko te z pamięci telefonu a nie te z karty sim.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

• Członkowie klubu
Opublikowano
Takie podstawowe rzeczy sprawdziłem i pisałem o tym. Dubli nie miałem, miejsce zapisu tylko jedno itp.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png