Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie po przekreceniu kluczyka w bmw z roku 1994 316 sedan ile kontrolek na desce ( wyświetlaczu ) powino sie zaświecic ?

jak są otworzona drzwi to jest jakas kontrolka czy nie ??? bo i mnie nic nie świci od świateł mijania jest ?? od pasów jest ?? bo mi te 3 napewno sie nie wyświetlaja mam tylko takie hamulec reczny abs światła długie halogeny ta motorówka akumulator i jeszcze jakies 2 kolo recznego sie wyśiwtlaja ile jest moze przepalonych ?? czy nie ma wogóle tych co napsialem lub jakie jeszcze powinny byc czekam mam nadzieje ze wiecie o co chodzi Pozdro chłopaki z góry dzieki za odp. ;)

Opublikowano
Witam mam pytanie po przekreceniu kluczyka w bmw z roku 1994 316 sedan ile kontrolek na desce ( wyświetlaczu ) powino sie zaświecic ?

Chodzi Ci o kontrolki ( oilservice ) pod licznikiem przebiegu :?: Jest tam pięć zielonych, pomarańczowa i czerwona.

Po skasowaniu oilservice ma się świecić pięć zielonych, gasną one po kolei w miarę zwiększania przebiegu, jak zgasną wszystkie to zapali się pomarańczowa, należy wtedy wymienić olej ;)

Kontrolki te mają czysto informacyjne zadanie, możesz się do nich stosować ale nie musisz ;)

jak są otworzona drzwi to jest jakas kontrolka czy nie ??? bo i mnie nic nie świci

nie ma kontrolki

od świateł mijania jest ??

nie ma kontrolki

od pasów jest ??

zależnie od wersji, czyli : nie ma; jest i świeci przez kilka sekund po przekręceniu stacyjki, po czym gaśnie niezależnie od tego czy masz zapięte pasy czy nie; jest i świeci aż zapniesz pasy ;)

jeszcze jakies 2 kolo recznego sie wyśiwtlaja
te dwie to zbyt mały poziom płynu hamulcowego oraz zużyte klocki hamulcowe

ta motorówka

domyslam się że chodzi o układ wtryskowy ale to dotyczy tylko dizla ;)

Pozostałe kontrolki są wykorzystane zależnie od wersji silnikowej i wyposażenia.