Skocz do zawartości

Pytanie Dotyczące Kupna BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad kupnem bmw e24 i czy jest sens myśleć mając budżet 30-40k razem z kupnem samochodu.

Narazie znalazłem tylko 2 sztuki :

https://www.olx.pl/oferta/bmw-seria-6-635csi-sprowadzony-i-oplacony-rekin-odpala-csi-manual-CID5-IDC3gIZ.html

https://www.olx.pl/oferta/bmw-seria-6-z-florydy-pali-jezdzi-CID5-IDBXB71.html

Wszelkie porady są mile widziane. Nie znam się dlatego docenię każda pomoc. Nie chodzi również o odrestaurowanie do stanu igła, chodzi bardziej o spełnienie marzenia.

Z góry dzięki wszystkim pomocnym ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wiesz co, ja bardziej bym się skupił na zakresie prac w takim aucie, bo to, że trzeba malować budę i nie mogę tego robić partacze pewnie wiesz. Za porządną robotę trochę zapłacisz, ale ja nie o tym.

Określ zakres prac i skalkuluj, samo wyjdzie. To auto, mechanika proste rzeczy :D

Masz ten komfort, ze wchodzi np. na bmwstore i widzisz listę wszystkich śrubek przy zderzaku, albo lepiej, wszystkie uszczeli szyb są dostępne jako nowe w ASO, kalkuluj kalkuluj.

Opublikowano
30-40k mogą kosztować prace blacharsko-lakiernicze, oczywiście, jeżeli ma to być zrobione porządnie. Patrząc na oba te auta widać, że w zasadzie wszystko jest do remontu, dlatego moim zdaniem nie warto, lepiej kupić zdecydowanie ładniejszy egzemplarz, przynajmniej blacharsko - szczególnie gdy chcesz, żeby była to też jakaś lokata a nie pieniądze w błoto.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wybrałeś tanie, zaniedbane egzemplarze. Bardzo dużo roboty ze strony wizualnej (karoseria, biżuteria na niej jak i wnętrze). Nie wierzę, że mechanika będzie w miarę bez wydatków, a tu jeszcze takie prozaiczne wydatki jak opony, regeneracja układu hamulcowego, ubezpieczenie... Te 40 tyś, jeszcze jak piszesz, razem z samochodem nie starczy, chyba, że zakładasz długofalowy projekt, w który będziesz systematycznie inwestował. Szukaj jak najzdrowszą budę bez braków.
Benzyna zamiast krwi...