Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Czuję, że lekko ociera mi się łozysko sprzęgła. Mam zamiar kupić nowe, tylko pytyanie, czy poradze sobie sam z wymiana?? Z tego co wiem to zeby wymienić całe sprzęgło nalezy wyjąć skrzynię. Teraz pytanie głowne - czy aby wymienić samo łożysko również nalezy wyjmować skrzynię?? Jaki orientacyjny koszt wymiany w warsztacie zeby mnie nikt nie zrobil w jajo.
Opublikowano
musisz wyciagnac skrzynke zeby wymienic lozysko. koszt praktycznie taki sam co wymiany sprzegla bo liczy sie wyciagniecie skrzyni czyli jakies 200-250 pln
Opublikowano

Dokladnie tak jak napisal Kornelio.

Jezeli masz choc minimalne pojecie o mechanice mozesz wymienic je sam. W sciagnieciu skrzyni nie ma nic skomplikowanego tylko nalezy oznaczyc sobie wal aby przykrecic go dokladnie w tym samym miejscu.

Opublikowano
Dzieki panowie, pojęcie jakieś mgliste mam ale nie mam kanału ani warunków, pojade do mechanika niech wyjmie skrzynie przy okazji wymieni te dwa simeringu jeden przy wale adrugi blize jskrzyni bo lekko sie poci, ciekaw jestem ile bedzie kosztoało samo łozysko?? od sprzęgła