Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie czy po włączeniu auta lampy xenonowe w x5 e70 wykonują jakiś ruch góra, dół i się samopoziomują czy tylko przy jakimś obciążeniu auta?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Zajechałeś do domu i wyłączasz światła.

Następnego dnia wstajesz i wsiadasz. Światła wędrują do punktu zero (poprzedniego dnia system mógł ustawić w dowolnym położeniu, więc musi wyzerować) i same, w zależności od obciążenia na tylną belkę, regulują swoją wysokość.

Opublikowano
A jeżeli tego ruchu nie wykonują to co może być przyczyną ? czujnik położenia świateł czy może silniczki? jak to najszybciej zdjagnozować.
Opublikowano
Witam chyba mam przyczynę, po podłączeniu komputera nie można połączyć się z modułem sterującym światłami i tym samym stwierdzam że ten modu jest prawdopodobnie uszkodzony
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, czy samemu można sprawdzić w jakiś sposób czujniku poziomowania lamp xenonowych ponieważ są całe, wtyczki pdłączone, ramiona nie popękane i żadnego błędu w aucie idriwe nie wyświetla o awarii czujnika a światła się nie poziomują,
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie, oddałem auto do fachowca od programowania i teraz najlepsze: W oryginale w stanach auto miało bixenon skrętny A że było uszkodzone przodem ktoś włożył zwykły xenon nieskrętny, moduł jest juz przeprogramowany na zwykły xenon, nie ma żadnych błędów A lampy nadal nie chce się sam poziomowac. Czy powodem jest to że muszą być oryginalne lampy jakie były ?