Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam samochod BMW 325e Czyli Super ETA z 87r . w silniku tym mam strasznie wyrobiony wałek i teraz ptaie czy moge założyć sam wałóek od zwykłej 2.0 litrowki??? bo reszte mam sprawna czekam na odpowiedz i pozdrawiam. Czy miedzy wałkiem od 2.0 i 2,5 jest jakas roznica??? Oczywiscie wiem że cała głowica od 2.0 nie pasuje chodzi mi tylko i wyłącznie o wałek.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wiecmoze czy ktos wie czy do BMW 2,5 litra można wstawic wałek od 2.0???
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
z tego co wiem samego walka sie nie przelozy, mozna zalozyc cala glowice ale z 2.5 (jesli to superETA) z kolektorm przepustnica itd i powinna to dolozyc sporo mocy
Opublikowano
wałki są inne - nie przekłada się - w b27 są 4 punkty podparcia wałka, a w b20 i b25 - 6

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

walek od m20b20 ma inne krzywki, ale minimalnie, od biedy mozna zalozyc, chodzic bedzie, natomiast walek od m20b27 (eta) ma supelnie inna konstrukcje i zdecydowanie inne krzywki (krótszy moment otwarcia zaworu- ostrzejsze krzywki)

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209