Skocz do zawartości

touring - kilka pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

1. czy w touringach producent przewidzial zestaw narzedzi takich jak w wersjach sedan, tj w klapie bagaznika?

2. gdzie miejsce na klucz do kol i hak holowniczy - w mojej coupe jest eleganckie miejsce po lewej na oba te elementy a w kombi lataja po calym bagazniku

3. czesc aut wychodzila ze szpera. mam e30 325iT z 92 roku - jak sprawdzic czy ten element jest czy go nie ma? czy do dyfra ze szpera wchodzi wiecej oleju?

4. czy uszczelniacz z tylu skrzyni biegow gdzie wychodzi wal da sie wymienic bez wyciagania skrzyni? duzo pracy przy tym?

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
czy zaden z kolegow nie jest szczesliwym posiadaczem e30 touring i nie zna odpowiedzi chociaz na pierwsze dwa pytania?
Opublikowano

W touringu jest taki ladny zestawik kluczy, tylko ze jest w pokrowcu materialowym/winylowym i tam sa klucze, szczypce i hak holowniczy. Do tego na lewej pokrywie schowka we wnece nadkola jest klin pod kolo, apteczka, trojkat i klucz do kol. Podnosnik jest przymocowany wewnatrz nadkola. Ot cala historia...

Co do szpery, wiem tylko tyle ze jak popatrzysz na wymontowany most z samochodu i na gorze jest duze S to jest to most ze szpera. Albo inaczej: podnies tyl samochodu, tak aby oba kola byly w powietrzu. Zlap za jedno kolo i zacznij nim obracac - jak sie bedzie krecilo w ta sama strone drugie kolo to masz szpere, jak w przeciwna to nie masz. Taki warsztatowy myk...

(O=00=O)
Opublikowano

no i wszystko na ten temat. podnosnik swoje miejsce ma. trojkat takze, wyglada na to ze w lewej klapie jest takze puste miejsce na ten zestaw ale u mnie chytry niemiec/polak (niepotrzebne skreslic) ten zestaw zachachmecil.

kola kreca sie w przeciwne strony - szpery brak.

tomemek - dzieki wielkie i pozdrawiam :)