Skocz do zawartości

Okładziny hamulcowe - komunikat BMW F10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podzieli się ktoś ze mną wiedzą czy mam możliwość skasowania komunikatu zużycia okładzin hamulcowych sam jako użytkownik. Dodam,że 2 tyg temu wymieniłem kompletny układ hamulcowy (tarcze + klocki + czujnik) przód.

https://zapodaj.net/5bb5e77a2e60c.jpg.html

https://zapodaj.net/0f0f66e6baf1e.jpg.html

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Oczywiście, że tak.

Na włączonym zapłonie przytrzymaj przycisk kasowania przebiegu dziennego.

Następnie krótkie naciśnięcie przechodzi dalej, a długie zatwierdza...

Opublikowano
Może być konieczność zrobienia tego kilkukrotnie nieraz za pierwszym razem nie idzie skasować.
Opublikowano
U mnie tez sie to raz wyswietlilo. Zdjolem kolo i obejrzalem hamulce. Zuzycie moze w okolicach 1/3 wiec skasowalem i jezdze dalej. Co wymiane oleju sprawdzam stan tarcz i okladzin i takie "przypominacze" tylko mnie denerwuja. To mialo by sens tylko jesli komputer samochodu analizowalby jak kierowca uzywa hamulca i na podstawie tego dobieral termin wymiany. Oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia wymiany plynu hamulcowego ale nigdy z tym nie przesadzalem i wymienialem co 2 wymiane klockow.
Opublikowano
Witam Panowie może ktoś podpowie co zrobić. Próbuję usunąć inspekcje hamulców przód i niestety ciągle pisze reset nie możliwy. Czujnik założony nowy insta d nie daje rady usunąć macie jakieś pomysły? Odłączyłem aku na 5 min i również nic. Ciągle reset nie możliwy. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zmierz czujnik miernikiem czy zamyka obwód...
Opublikowano
Rób kasacje na wyłączonym hamulcu postojowym- też się męczyłem a na zaciągniętym nie dało rady
Opublikowano
Kolego próbowałem nic to nie daje niestety nie mam już pomysłów czujnik nowy założony dzisiaj. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Podczas kasowania inspekcji trzeba pamiętać aby drzwi były zamknięte no i oczywiście czujnik musi być sprawny.
Opublikowano
Wiem kolego drzwi pozamykane czujnik nowy dalej reset nie możliwy. Czy odłączenie aku na 10min załatwi sprawę? Próbował ktoś :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
oczywiście czujnik musi być sprawny.

czujnik nowy dalej reset nie możliwy

Kolega napisał o sprawnym, a nie nowym.

Niestety czasami jedno nie idzie w parze z drugim.

Napiszę ponownie: zmierz czujnik miernikiem....

Opublikowano
Oki sprawdzę tym miernikiem. Pozdrawiam