Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z swoim glow plug relay (nie wiem jak się to nazywa dokładniej - tak mi zawsze wyszukuje po ebayu i w realoem)

Zaczeło się od wyskakującego „start/stop failure” i prześwietliłem auto to że nie grzeje na 1świecy - świece wymienione (jedna urwana w trakcie ale wywiercona i wszystko ok). Teraz pokazuje bład że brak połaczenia z glow plugiem, zamówiłem jeden z ebaya i pokazuje wszystkie 4 świece że padniete.

Sprawdziłem kable z glow pluga do świec to są wszystkie ok. Napięcie z alternatora dochodzi.

Wie ktoś gdzie szukać problemu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Używane oczywiście odpadają z góry, a regeneracja cóż, uda się albo się nie uda.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli masz dwa używane. Używany pomierz mierniczkiem w takim razie. Ten co ci pokazuje błąd 4 świec to ma oderwany kabel w pojedynczej wtyczce, czyli ten zasilania. Na pinach 1 2 3 i 4 powinien być identyczny opór, koło 500. Mase z miernika dajesz na PINY, a plusa na pojedynczą wtyczkę. Jak pokazuje inaczej to jest zepsuty.