Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

40l czy 59l ?

Jest tu ktoś kto odebrał 330i? Jaką macie pojemność zbiornika paliwa?

Jak zamawiałem auto w polskich katalogach było info, że 330i ma 59l, w obecnych polskich katalogach jest info, że 40l. Z ciekawości sprawdziłem bmw uk i de i tam są informacje , że powinno być 59l.

W podpisanym zamówieniu nie mam żadnej informacji nt zbiornika paliwa. Mam nadzieję, że nic nie pozmieniali i dostanę 59l.

K.

Opublikowano

U mnie w 330ix bak 59 litrów.

Mniejsze baki z tego co wiem tylko w 318d i 320d (większe za dopłatą).

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Być może zrobili to co kiedyś MB, czyli dali standardowo mniejszy bak i opcja powiększony ... chodziło o masę auta do homologacji.

Ale przy zamawianiu od razu był duży zbiornik lub za symboliczną opłatą.

W hybrydzie być może jest mniejszy zbiornik, ale 40 to bardzo mało przy tym silniku = tankowanie co 300 km :duh:

Opublikowano
Być może zrobili to co kiedyś MB, czyli dali standardowo mniejszy bak i opcja powiększony ... chodziło o masę auta do homologacji.

Nie tylko MB , Audi też w standardzie wkłada 40 litrowe zbiorniki .

Opublikowano
Autko odebrane w sobotę , z ulga odetchnąłem na stacji, jak tylko weszło 50l ;)

zawias masz m-pakietowy czy adaptacyjny? jak wrażenia z touringa? może być na priv :D

Opublikowano
Autko odebrane w sobotę , z ulga odetchnąłem na stacji, jak tylko weszło 50l ;)

zawias masz m-pakietowy czy adaptacyjny? jak wrażenia z touringa? może być na priv :D

mpakietowy, jest twardo ale z akceptowalnym komfortem. Na razie docieram autko, więc jeżdzę delikatnie i nie bardzo mam możliwość sprawdzenia "wrażeń" ;) Użytkowo bagażnik touringa nie jest jakiś ogromny, ale dla naszych potrzeb w sam raz.

• 1 rok później...