Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie mam mozliwosci aby podjechac do salonu przymierzyc fotelik dla dzieciaka i musze kupowac troche w ciemno. Macie jakis sprawdzony model do E90? Zadarta kanapa nie ulatwia sprawy i wiele fotelikow siedzi za bardzo ‘w pionie’. Poszukuje 0-18/9-18kg, montowany tylem. Koniecznie z isofixem. O Britax Romer Dualfix slyszalem to i owo, ma ktos taki moze?
[2008 325d LCI E90]
Opublikowano

Mam u siebie EasyGo Rotario i sam w sobie jest super, obracany i pochylany, jednak przy nachyleniu tylnej kanapy E90 (w sumie to większości aut nie będącymi vanami/suvami) nawet ustawienie pozycji najbardziej leżącej jest siedzące. Dla dzieci do 6m szkodliwa i niewygodna a fotelik jest od 0m. Dla porównania wsadziłem go do S maxa i było idealnie.

Dlatego nie polecam kupowac w ciemno, tylko pojechać do dobrego sklepu i dopasować odpowoedni fotelik do auta

Opublikowano

W e91 i f11 maxi cosi pebble plus z bazą spasował idealnie jako jedyny z mierzonych.

Co ciekawe po montażu w trójce jest więcej miejsca dla kierowcy niż w piątce ale w obydwu wystarczająco (183cm).

Ale przymierzyć zawsze warto bo się zdziwić można, te na które byliśmy zdecydowani kompletnie się nie nadawały.

Opublikowano

No piszę, że nie mam możliwości podjechać (mieszkam 'zagranico', a tutaj tylko przez internet) i szukam sprawdzonych opcji, w końcy każde e90 jest gabarytowo takie samo. Jakbym mógł przymierzyć, to przecież bym nie pytał :)

O tym Pebble Plus też już gdzieś słyszałem, dzięki. Jeszcze Britax Dualfix/Dualfix M ktoś mi polecał, pozostanie mi chyba mietrówka, poziomica i kontomierz.

[2008 325d LCI E90]