Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem szczesliwym posiadaczem E91 2009 rok.

Auto posiada aktywny tempomat, niestety ostatnio po wpadnieciu w dosc pokazna dziure (niestety nie dalo sie jej ominac) tempomat przestal dzialac.

Po podlaczeniu do kompa pokazuje sie blad - 'Active Criuse Control Failture', lecz niestety nie chce sie usunac - wg. mojego mechanika potrzeba jest kalibracja, wiem ze musze tez sprawdzic czy czasem nie wypiela sie kostka, niestety jest tam ciezki dostep i bez kanalu nie dam samemu rady.

Czytalem sporo o kalibracji programem ISTA badz DIS, podobno nie jest to jakas dluga i ciezka zabawa - https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=75&t=93470

Jednakze sam tego do tej pory nie robilem i moze ktos z Lodzi badz okolic bylby w stanie pomoc badz pokazac jak sie to robi.

Bylby ktos w stanie podrzucic linki do tych programow - skad je sciagnac?

Z gory dzieki za wszelka pomoc i komentarze ! :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaki nr błędu ?

Najpierw sprawdź wiązkę i wtyczkę

ISTA poszła na priv

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"