Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu jestem właścicielem X5. Problem w tym że raz na jakiś czas (np raz na tydzień) nie moge odpalić auta. Wczoraj miało to miejsce po 2 dniach postoju, tydzień wcześnij po 8h spędzonych w pracy do której dojechałem autem.

Otwieram auto z pilota, wkładam do "stacyjki", zapalają sie kontrolki, wciskam przycisk START/STOP i ... nic tzn nie kręci. Druga próba, trzecia ... za chwilę pojawia się masa błędów tj 4x4, kierownicy itd.

Wyciągam kluczyk, wkładam go do stacyjki, naciskam START/STOP i ... odpala.

Kiedyś pisałem o podobnym problemie w E61 ale nikt najwyraźniej nie spotkał się z podobnym przypadkiem - podobnym bo tam po włożeniu kluczyka do stacyjki było ZERO reakcji, nawet zegary się nie uruchamiały tzn nie zapalały sie ikonki "testowe". Ten problem wystąpił tylko 2 razy i potem do momentu sprzedaży wszystko działało.

Opublikowano
Miałem podobnie, a powód był bardzo prozaiczny. Instalacja odstraszacza kun miała lekko sfatygowane przewody/połączenia, które powodowały błąd przy zapłonie (odcięcie). Odłączenie załatwiło sprawę. Może też masz coś, co powoduje taki błąd.
Opublikowano

niem mam nic wpiętego w instalację, puki co wymieniłem obudowę kluczyka.

przy kolejnej takiej akacji zmienię kluczyk. Nic innego mi do głowy nie przychodzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przy kolejnej takiej akacji zmienię kluczyk. Nic innego mi do głowy nie przychodzi.

No jeśli nie przychodzi do głowy oddać auto do fachowca , to wymieniaj jeszcze pół maszyny części zamiennych... tragedia

Opublikowano

dziś powtórzyła się z rana akcja... ale... dziś przed wyjściem z domu upadły mi kluczyki na ziemię. Po trzech próbach odpalenia auta wyciągnąłem kluczyk, "opukałem" go o rękę i zaskoczył

muszę obejrzeć kluczyk czy nie ma zimnych lutów.