Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie nagle przestał mi świecić prawy bixenon w f25.Zamieniłem żarówki prawa na lewo,lewa na prawo i nic to nie dało.Czy uwalona jest przetwornica?Czy ją sie na prawia,czy wymienić na inną sprawną?Czy trzeba wyciągać do tego lampę?A jak lampę to i zderzak?I jak go zdemontować?Takie kody błędów0cba1a0f7b96525ad4702cd2e2409b63.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Panowie a wiec tak: przetwornice zalatwilem sobie sam,a mianowicie dolewajac plynu do spryskiwaczy nie zauwazylem,ze spadl mi ten okragly dekielek zaslepiajacy zarówke xenon i nalało sie płynu do lampy i pociekło na przetwornice.Przetwornice mozna wykrecic bez demontazu lampy.Trzeba wykrecic trzy srubki od spodu na czuja torx 20 i przetwornica wychodzi bez problemu.Po wyjeciu przetwornicy wylała mi się z niej woda,a raczej płyn do spryskiwaczy:( dałem ją do ogarnietego elektryka rozebrał i na szczescie nie bylo nic przepalone.Wyczyścił wszystko ładnie,wysuszył i czekam do jutra az wszystko bedzie suchutkie na 100% i montuje.Zobaczymy efekt,czy bedzie dzialac,czy szykac trzeba przetwornice drugą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No to fajnie, że przynajmniej się wyjaśniło co było popsute. Oby tylko przetwornica znowu działała.

Ja też ostatnio dolewałem płynu i polało mi troszkę na przewody dochodzące do wtyczki reflektora.

Prawdę mówiąc ten wlew płynu jest troszkę za blisko reflektora a powinien być umiejscowiony dalej od lampy, bliżej zbiorniczka płynu.

ps. Jak odczytywałeś błędy. Jakimś skanerem podłączonym do portu diagnostycznego i aplikacją na telefon?