Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak załatwiłeś rygle?

Ściągnąłeś te plastikowe capsy i odgiąłeś drut?

Jak ściągałeś plastikowe capsy?

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W pierwszym aucie ściągalem lekko przegiąłem drut i wsadziłem ale to było coupe. W F36 czy F30 z tyłu lepiej nie ściągać bo ciężko jest to wsadzić drut sprężynuje i jest problem. Najlepiej przez szmatkę złapać kombinerkami rygiel i lekko przegiąć bez zdejmowania.
Opublikowano
dzięki za info :cool2:

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam F31 z 2019 - wszystko pieknie poki co meega zadowolony.

Moja zona ma F30 z 2013 z przebiegiem 191k mil

I wszystko ladnie cudnie :) do tej pory samochod jest tylko tankowany + servis robiony co 10k mil.

Opublikowano

Moja F31 z 2013r. zjadła już mi nerwy, zamiast się cieszyć że do niej wsiadam przeklinam chwilę w której zamykam za sobą drzwi.... gdy uporałem się z uszczelkami filcowymi drzwi teraz na każdym choćby najmniejszej nierówności słupki B wydają trzaski, podklejałem filcem, jak ściskam itd nic nie słychać ale podczas jazdy jest tragedia! miał ktoś podobnie jeśli chodzi o słupki B?

https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2016/MC-10151099-9999.pdf

coś takiego znalazłem...

Opublikowano
Okazało się że to obudowa słupka b na z prawej i lewej strony auta. Podkleiłem wszystkie plastiki filcem z klejem i w tym momencie już ich nie słyszę, pozostało jeszcze coś z tyłu co słyszę na dołach ale obmacałem już wszystko i jakoś nie mogę zlokalizować