Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Potrzebuje pomocy w poprawnym zakodowaniu jednostki CIC prof. W moim bmw e70. Zmieniony wyświetlacz jednostka centralna i idrive. System startuje i poczesci działa. Potrzebuje przekodować nr VIN na moje auto bo nie działa navi

-brak jakiegokolwiek dźwięku po wymianie

- nie działa czujnik parkowania

Posiadam Inpa bmw

Proszę o jakieś podpowiedzi p

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie jak kolega napisał, ja dodam jeszcze ze musisz wgrać certyfikaty zabezpieczeń FSC pod twój numer vin w CAS ,

aby nawigacja ruszyła i jej funkcje jak sterowanie głosem, APPS itp , a jeśli masz stare oprogramowanie to też musisz

wgrać najnowsze za pomocą ICOMA - ICOM B (światłowód),

do radia, PDC , wystarczy zmienić vin i zakodować do serii , tylko po co ci CIC professional jak będziesz miał tylko część

jak jesteś z lubelskiego lub w okolicach moich to zapraszam jestem w stanie wszystko uruchomić i zaprogramować w twoim samochodzie.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam, podepnę się pod temat żeby nie śmiecić

Wymieniona jednostka na CiC, prawie wszystko działa, jedynie potrzebuję dwóch rzeczy :

1- czujniki parkowania, działają, sygnał dźwiękowy jest, ale po włączeniu wstecznego na wyswietlaczu nie pokazuje się wizualizacja, słychać tylko dźwięk w głośnikach, jak to uruchomić ? W menu nie ma takiej opcji.

2- usb, w menu nie mam zakładki aux-usb, jest tylko zwykły aux, podejrzewam ze nie jest dopisany w module, pytanie jak to sprawdzić czy jest dopisany czy nie ?

Opublikowano
Witam serdecznie

Potrzebuje pomocy w poprawnym zakodowaniu jednostki CIC prof. W moim bmw e70. Zmieniony wyświetlacz jednostka centralna i idrive. System startuje i poczesci działa. Potrzebuje przekodować nr VIN na moje auto bo nie działa navi

-brak jakiegokolwiek dźwięku po wymianie

- nie działa czujnik parkowania

Posiadam Inpa bmw

Proszę o jakieś podpowiedzi p

Pozdrawiam

Sporo pracy jeszcze przed Toba jeżeli auto jest pre lift, żeby działało PDC będziesz musiał wymienić moduł JBBF + dołożenie wiązki, przekodować panel klimatronika.

Co do samej nawigacji, aktualizacja do najnowszego oprogramowania + zmiana vin, kody FSC pod vin auta.