Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest wolne gniazdo bezpiecznika nr5 . Jest tam prąd po stacyjce. to +. Masę wziąłem z przewodu biegnącego po lewej stronie schowka. Gniazdo zapalniczki (dodatkowe) leży z schowku i tam też jest podciągnięty przewód kamerki.
Opublikowano
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest wolne gniazdo bezpiecznika nr5 . Jest tam prąd po stacyjce. to +. Masę wziąłem z przewodu biegnącego po lewej stronie schowka. Gniazdo zapalniczki (dodatkowe) leży z schowku i tam też jest podciągnięty przewód kamerki.

Też chce zrobić tak jak ty masz, tz już się podpiołem pod radio tylko czekam na dodatkowe gniazdo zapalniczki, ale ogólnie u mnie też będzie banglać z tym radiem? Z ciekawości sprawdzę czy u mnie gniazdo bezp. 5 też jest wolne, w ogóle nie wiedziałem że tam też jest prąd po stacyjce :) a sporo się namęczyłem ciągnąc kable z radia :/ .

Opublikowano
Tak przy okazji. Masz może przeciągnięty kabel od aux? Chciałem zamówić takowy na allegro, ale podobno nie działają.
Opublikowano
Cześć!

Montuje do swojego auta kamerkę i chce się upewnić czy zrobię to dobrze. Mianowicie chcę aby kamerka załączała się po włączeniu zapłonu. to schemat kostki radia: https://zapodaj.net/d0f6006eded0f.jpg.html . '+' chce podłączyć pod '5' a '-' pod '15'. Napiszcie czy to będzie banglać. Pozdrawiam :)

Masz czujnik deszczu? Ja pod niego podpialem, wszystko jest przy lampce na gorze i nie trzeba ciagnac kabli po slupkach itd

Opublikowano

Nie mam AUXa ;)

A podpinając coś do prądu, jak np kamerkę, wolę, żeby była na bezpieczniku.

Przy zwarciu spali się bezpiecznik, nie samochód ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A myślisz, ze jakiekolwiek fabryczne urządzenia są podpięte bez bezpiecznika? Po prostu dokładasz urządzenie do istniejącego. Jak będzie za słaby bezpiecznik to się zjara.
Opublikowano
Kamerka zamontowana pod radio, wszystko bangla :). Widzę po komentarzach że objąłem jedną z trudniejszych drug żeby to zrobić, ale cóż.. w razie czego mogę doradzić jakby ktoś nie miał czujnika deszczu czy odpowiedniego gniazda w skrzynce bezpieczników ;). Pozdrawiam.