Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie a mianowicie czy ktos montowal wklad pompy paliwa.Czy jest to mozliwe.Czy trzeba wymieniac calosc.Wlasnie u mnie padla pompka. :cry2: Po sprawdzeniu elektryki okazalo sie ze pompa do smieci.Napiecie podawane jest na nia w chwili przekrecenia na zaplon i cisza, ale jak podalem napiecie z innego zrodla to slychac ze pracuje co wy na to :mad2: Prosze o rady. :mrgreen: Napisze rowniez ze uzywalem funkcji :search: SZUKAJ :twisted2:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
ja kiedyś próbowałem ściągnąć metalową obudowę z pomy żeby się dostać do środka - niestety rozwaliłem ją do końca ale i tak wcześniej kupiłem nową ;). Moim zdaniem nie da rady :twisted2:
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano
No wlasnie czekam na opinie bo nie wiem czy ryzykowac i kupic wklad za 150 czy zamiennik za 400 setki :norty:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

Witam

Jezeli jest tak jak piszesz ,to mogl pasc przekaznik pompy paliwa,lub bezpiecznik,ale mysle ,ze bezpiecznik sprawdziles?

Mozesz kupic sam wklad i tylkozamienic,jezeli jest uszkodzona.

pozdrawiam

Opublikowano
Tak sprawdzalem napiecie dochodzi bo po przekreceniu stacyjki na rozruch prąd dochodzi a pompa milczy.Co ciekawe po podaniu napiecia z innego zrodla (aku) pompka pracuje.Jak wymontowac wklad jak jest mocowany :mrgreen:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

Normalnie wyciagasz sitko potem pompe i koniec .

to wszystko sie ledwo kupy trzyma.

Ni i odpinasz kabelki od pompyAcha w E 30 jest tak,ze ppompa pracuje w momencie uruchamiania silnika a nie po wlaczeniu zaplonu!

U ciebie chyba jest tak samo.

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
No wlasnie czekam na opinie bo nie wiem czy ryzykowac i kupic wklad za 150 czy zamiennik za 400 setki :norty:
Ja kupiłem wkład , i powiem ci tyle że to prawdopodobnie jest ten sam producent to co w oryginale. Działa już ponad rok. Rozumiem że wkład to jest to:

http://img.photobucket.com/albums/v283/Wiesmin/BMW/d0e1cf77.jpg

Edytowane przez Peet
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
hehe akurat ja myslałem że chcesz środek tego wkładu wyciagnąc - oczywiście sam wkład się wymienia - ja kupiłem od nataliafs na allegro i tez jestem zadowolony tylko ze koszyk miałem lekko inny i musiałem go troche zmodyfikować ;)
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja jej nie polecam. pompa w mojej 520i zaczela wyc, baba nie odpowiadala na maile. w koncu zakupilem oryginal i mam spokoj, jak cos padnie, to przynajmniej gwarancja bedzie dzialac. pozatym baba nie wystawia komentarzy, tylko czeka az ktos jej napisze. mnie wyzwala od klamcow.