Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć czołem

w N47 manual, 2012 rok, mieliśmy problem z metalicznym szuraniem/cykaniem z pod maski przy jeździe ze statyczną prędkością na 2ce/3ce. Przebieg 136k. Postanowilismy zrobic rozrzad.

Rozrzad zrobiony, a szuranie zostalo - na 2ce/3ce przy spokojnej jezdzie bez przyspieszania slychac szuranie metaliczne jak z rozrzadu. Przy dodaniu gazu ustępuje w sekundę, z odjęciem gazu zwalnia powoli, synchronizuje się z obrotami. Co to może być?

Opublikowano

Problem się pojawia znowu.

Od 40 km/h do 80 km/h, nawet jeżeli wrzucę na luz i wyłączę silnik w trakcie jazdy.

Łożysko było wymieniane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może hałasować skrzynia biegów lub dyfer. Skrzynie manualne często padały w serii f.
Krzysztof
Opublikowano

Właśnie dyfer to nie jest :) siedziałem specjalnie w bagażniku aby posłuchać z uchem przy podłodze - cisza.

Jeżeli skrzynia - czy na wyłączonym silniku/na luzie i wciśniętym sprzęgle miałbym objawy?

Opublikowano

Udało się zrobić film (podkręciłem trochę głośność ponieważ inaczej nic nei było słychać..)

a tutaj wersja bez podkeconej glosnosci: