Skocz do zawartości

Dywagacje na temat kluczyka i jego klonowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi czy mozna sklonowac kluczyk. Zaluzmy ze osoba niepowolana weszla w posiadanie naszego kluczyka (na jakis tam czas) i czy mozna go sklonowac zapisujac informacje na "dyskietce ;)" by pozniej przezucic info na czysty kluczyk i mamy juz gotowy problem.

Zakladajac ze cos takiego jest mozliwe i nawet nie trudne to czy istnieje mozliwosc zmiany kodu kluczyka i kompa w aucie tak by nasz kluczyk nadal dzialal a sklonowany by byl bezuzyteczny.

Czy taka funkcja nie powinna byc dostepna waszym zdaniem zwazywszy ze czesc z nas jest drugim wlascicielem i auto bylo sobie przez chwile u dealera? A tak mnie naszlo na przemyslenia.

Opublikowano

piszesz w dziale Fxx i tu tego nie zrobisz

a kluczyk klonowany taki co da sie to zrobic zawsze bedzie kopia

jak usuniesz jeden to i drugi bedzie usuniety

Opublikowano
Chodzi mi o to czy da sie prze-programowac (w latwy sposob) komputer w aucie i kluczyki (te co mam) zeby nawet w przypadku jak ktos sklonowal kluczyk (w trakcie jak byl u dealera czy w inny miejscu gdzie zostawiasz auto z kluczykiem) zeby nie mogl otworzyc auta.
Opublikowano
Nie sądzę że ktokolwiek klonuje kluczyki o ile w ogóle jest to możliwe. Można natomiast, jak już wcześniej wspomniałem, kluczyk dorobić. Zgubione kluczyki można zablokować.
Opublikowano
W BMW klonowanie klucza jest możliwe ale dorobiony w ten sposób kluczyk będzie działał lecz ten pierwszy już nie. Nie zmienia to faktu że mogą dorobić zupełnie nowy w jedną minutę :idea: