Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!

Mam pytanie do użytkowników E36. Jaka jest przyczyna dziwnego pojedynczego stuku z okolić wału napędowego bądź kół w momencie ruszania lub rozpoczęcia cofania. Dodam, że dzieje się to wtedy gdy ruszam bądź rozpoczynam cofanie bardziej gwałtownie niż dziadzio kredensem.

Dajcie znać jak mieliście podobne jazdy ze swoją BMW.

pozdr

P

Opublikowano

Możliwe ze to taka gumowa tulejka na moście mialem cos takiego w BMW Compact 316i przy gwaltownym ruszeniu taki dziwny dźwięk metaliczny, koszt wymiany 120zł (nie ma zamiennikow tej gumy)

Pozdrawiam!

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
U mnie jest takie gluche stukniecie lekkie podczas wrzucania biegu kiedy stoje ale tylko podczas wrzucania biegu podczas wcisnietego sprzegla czyli nie kiedy ruszam ale zaraz sekunde przed tym jak auto zavzyna jechac czy to tez tuleje????
Opublikowano

nie jest to na 100% przegub elastyczny wału napędowego.

albo krzyżak na wale, albo tuleje...

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano
Mam to samo i mi w warsztacie powiedzieli ze to luzy na półośkach na przegubach z tego co pamiętam. Narazie czekam z wymianą z powodu braku kasy :( . Jak wymienię napisze jaki jest efekt.
BMW forever!!!