Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam mały problem z czyszczeniem wyświetlacza zegarów (w pełni cyfrowe). Otóż jest to specyficzna matowa powłoka - nie taka jak na wyświetlaczu centralnym (z połyskiem, łatwo zmywalna). Firma w której myje auto odmówiła mi czyszczenia i wycierania zegarów, gdyż zostają na nich smugi, których nie da się usunąć. Na wizycie serwisowej poprosiłem o ich wyczyszczenie i od tego czasu widnieją na nim ślady (nie da ich się usunąć nawet delikatną szmatką do okularów) i wygląda to bardzo nieestetycznie. W X6 brata cyfrowe zegary znajdują się za "szybką" i nie ma z tym problemu, natomiast w G30 hybrydowej widziałem całkowicie inny licznik cyfrowy (właśnie z połyskiem). Macie jakieś rady czym usunąć te smugi?

Opublikowano

Idź do sklepu z kosmetykami dla detailerów i dobierzesz.

Mam te same zegary i mój detailer je czymś ogarnia bez smug.

2018- BMW 5 G30
Opublikowano

Najpierw wilogotną szmatką do okularów, potem suchą mikrofibrą wytrzeć i da się ogarnąć.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

U mnie fajnie sprawdzają się dwa produkty:

- Soft 99 Wash Mist

- Detailers Magic Glass Magic

Softa polecam szczególnie. Kup jeden z dwóch i będziesz zadowolony ;)

Opublikowano

To fakt, że byle czym można sobie trzeć i tłuste smugi nie schodzą.

Ja używałem preparatu w sprayu do czyszczenia okularów, a potem polerowałem suchą chusteczką do okularów - zeszło.