Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w tyle, interesuja mnie opinie/sprawdzone modyfikacje dla tej jednostki - dolot, x-pipe, chip tunig? Mam to auto chce delikatnie podniesc moc - typu 20-30hp. Prosba nie przekierowujcie mnie na kompresory za 40k lub zakup m5, chce sie cieszyc tym co mam i na co mnie w samej chwili stac.
Opublikowano
Jak w tyle, interesuja mnie opinie/sprawdzone modyfikacje dla tej jednostki - dolot, x-pipe, chip tunig? Mam to auto chce delikatnie podniesc moc - typu 20-30hp. Prosba nie przekierowujcie mnie na kompresory za 40k lub zakup m5, chce sie cieszyc tym co mam i na co mnie w samej chwili stac.

Czekaj czekaj... modyfikować 4.4 333KM ?.. yyyy ale jak ? Ani turbiny ani niczego co można byłoby "polepszyć".

Kiedyś znajomy, który specjalizuje się w tych G-Powerach, tuningach, kutych tłokach itd. powiedział mi, że z tym silnikiem znacząco nie da się nic zrobić.

Wiesz co, mam dla Ciebie propozycję, weź pojeździj jakimś 2.0 lub 1.6 przez tydzień a później wsiądź do 4.4 :mrgreen:

idę o zakład, że szybko zmienisz zdanie o modyfikacjach.

Opublikowano

Możliwości tuningu silników wolnossących są...

Niestety przyrosty nie idą w parze razem z kasą, którą trzeba wydać.

Można robić dolot, wydech, obrabiać głowice, kanały i zmieniać wałki ale po finalnym strojeniu uzyskasz 15km i wydasz na to wszystko więcej niż 10k PLN - kwota, która wystarczy na zakup dedykowanego kompresora wg Apacer'a i pozwoli ci to już na przyrosty 2x takie, jak te, które chcesz uzyskać.

Opublikowano
nie wspominałem o pln’ach :D , bardziej mowa o ojro € :D . Ale zestawik plung&play, montaż w jeden dzień, moc większa niż M5

Nie wiem, nie siedze w supercharged :D Ale w takim razie mniejsza kwota niż ta, którą podajesz styknie na ogarnięcie soft turbo :D