Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ponownie po dlugiej nieobecnosci

przykra wiadomosc jest taka ze jeszcze nei znalazelem swojego BMW ale jak to mowia szukajcie a znajdziecie czy jakosc tak

a co mi powiecie o 318i w dislu zofert kupna m necie i na gieldach co do tego modelu w diselku jest bardzo malo czemu po 1 bo sa tak zajebiste w eksploatacji ze nikt nie chce sie ich pozbyc czy moze po 2 zupelnie odwrotnie sa kipskie i wyprodokowano ich malo ze wzgledow iepskiej eksploatacji

pomocy

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Trochę nie na temat, ale widzę że kolega z tego samego terenu pochodzi :mrgreen: :cool2: .

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano
no fakt nie w temacie . co do terenu to nie koniecznie osobiscie wiem o 2 grojcach jeden kolo wawy a ten 2 gdzies w gorach.
Opublikowano
witam ponownie po dlugiej nieobecnosci

a co mi powiecie o 318i w dislu zofert kupna m necie i na gieldach co do tego modelu w diselku jest bardzo malo czemu

318i w dieslu jest napewno bardzo mało. Proponuję poszukać 318tds w dieslu.

Natomiast odpowiedż na twoje pytanie jest dosyć prosta. Na taki stan rzeczy składa się kilka czynników, mianowicie:

- 318tds wszedł na rynek dopiero w 1995r., czyli 4 lata po uruchomieniu produkcji E36;

- jest to silniczek dla wybitnie cierpliwych i oszczędnych kierowców, a właściciele BMW takimi z natury nie są; :twisted2:

- w dodatku nie ma zawiele klasycznych dla BMW cech;

- nie pamiętam już jak to było dokładnie, ale przypuszczam, że nie był taki tani jak 316i lub 318i;

- dodatkowo cierpiał na typowe przypadłości wieku dziecięcego, w końcu był to pierwszy 4 cylindrowy turbodiesel BMW;

Jeżeli koniecznie chcesz diesla w E36, to wybierz 325tds. :cool2:

Opublikowano

ale o jaka serie chodzi??

Moj wujek mieszkajacy w kraju bez ograniczen predkosci :lol: posiada 318d z 2003 roku i jest baaardzo zadowolony ekonomiczny i idealny na miasto. Tak naprawde to silnik dwulitrowy tylko zamiast 150ps ma z tego co wiem to cos kolo 115ps wiec spokojnie idzie zrobic na 150ps...

a jesli chodzi o serie E36 to moim zdaniem diesel to nie najlepszy pomysl sporo problemow a 318tds no coz... jezdzi :mrgreen:

moje modele
Opublikowano
jak zwykle przesadzacie... :duh: ja jestem zadowolony z mojej bunki :cool2: jest oszczedna a dynamika jest wystarczajaca.

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano
jak zwykle przesadzacie... :duh: ja jestem zadowolony z mojej bunki :cool2: jest oszczedna a dynamika jest wystarczajaca.

hmm od zawsze chcialem to powiedziec i mysle ze teraz jest okazja :cool2:

czy nie zauwazyliscie ze kazdy chwali i broni swojej wersji silnikowej, nadwoziowej mimo ze gdzies w podswiadomosci wie ze nie wybral najlepiej :mrgreen:

jak ktos sie pyta o np. 518 to kazdy kto ja ma mowi ze to dobry wybor a ci co maja 525 ze zly itd itp mozna by powiedziec ze kazdy chwali swoje ciekawe dlaczego... :think: :twisted2:

moje modele
Opublikowano

no to musze cie rozczarowac, bo kupilem to auto z takim silnikiem w pelni swiadomy i z pelna premedytacja zdajac sobie sprawe z dynamiki i ekonomii tego modelu ;P

wiadomo ze kazdy by chcial miec nieskonczona ilosc KM pod noga ale narazie moj budzet nie pozwala mi jezdzic autem palacym 15l pb95 na miescie. nastepne auto to bedzie 525d albo 530d. ale to za kilka lat jak mnie bedzie stac

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano
to z tego co czytam co mi napisaliscie jesli byscie byli przed kupnem tak jak ja zamiast 318 w td kupilibyscie 316i w benzynie??
Opublikowano
Był niedawno podobny temat - jeżeli komuś nie zależy za mocno na osiagach to 1.8 diesel będzie ok.
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)