Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam muszę wymienić opony bmw e90 2.0ben 129km chciałem nowe wielosezonowki żeby było z głowy ale są opinie że to straszna lipa ze do malych prędkości to ok ale nic więcej że pływa i wogole porażka... Co myślicie może ktoś jeździ i nie narzeka jeżeli tak to jaki model itp a jeżeli lipa to jakie rozsądnie na lato i jakie na zimę... Rozmiar 205/55/16...Dzieki Pozdrawiam
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Oczywiście jest to werutna bzdura powtarzana przez ignorantów.

Nie bez powodu BMW wydaje swoje nowe auta na ogumieniu wielosezonowym np. w UK i co teraz?

To świetna propozycja, bo zimy są u nas „małozimowe".

Takie markowe i nowe opony będą lepsze w tej naszej zimie niż 5 letnie zimówki. W Polsce te staruchy jeżdżą na zimówkach 10+ letnich.

Opublikowano
Nie miałem sposobności jeździć na wielosezonówkach, ale w zeszłym sezonie na zużytych zimówkach z napędem na tył nie mogłem się wydostać z parkingu. Po którejś tego typu akcji nerw mnie szarpnął i wymieniłem na nowe zimóweczki, ale ja z Suwałk... :D
Opublikowano
Super dzięki za link już sprawa jaśniejsze wychodzi że wielosezon słabo tylko znowu ja w góry nie śmigam a ile tej zimy w zimie teraz jest... I nadal dylemat haha mam opcje za tysiąc nowy komplet Michelin CrossClimate +z tego roku może to jest opcja bezpieczna bo niby latem są super a najwyżej będzie miesiąc zimy bo będę stał h a ha... Dzieki
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Wspomniane przez Ciebie crossclimat używam od dobrych paru lat, teraz ma w e92 wcxesnie w zony e87 - super, naprawdę polecam fakt scieraja sie może szybciej ale jazda w deszczu poezja lo śniegu tez dość dobrze daja rade. U mnie problem pojawil sie dopiero przy f45 ale tutaj założyłem goodyera vector 4 gen 2 i samochód nie wiem jak to nazwac pływa cxy cos powyżej 120-130 na prostej samochosc zachowuje się nieprzewidywalnie
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Ciekaw jestem czy w obecnych warunkach pogodowych ktoś z forum jeździ z RWD na wielosezonowych i ile razy się już kopał? :lol: :lol: :lol:
Opublikowano
Ciekaw jestem czy w obecnych warunkach pogodowych ktoś z forum jeździ z RWD na wielosezonowych i ile razy się już kopał? :lol: :lol: :lol:

Wróciłem wczoraj z krótkiego rodzinnego wypadu w górach. Tam gdzie byliśmy (okolice Suchej Beskidzkiej) bywaly miejsca gdzie miałem problem wjechać a co dopiero wyjechać pod górę. Kilka razy wyciągał mnie właściciel. Dodam ze znajomy przyjechał małym miejskim FWD na zimowkach o tego problemu nie miał.

Opublikowano
Z tylnym napędem, to nawet jak są zimówki, ale zużyte to i tak bywa problem z ruszeniem, nawet na równym przy paru cm śniegu.