Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy jest możliwość z poziomu programu INPA otworzyć tylna szybę klapy w touringu? W BMW E60 jest "Body -> Basic Body Module" niestety w E90 nie widzę takiej opcji.

• Moderatorzy
Opublikowano

u mnie w inpie jest opcja do otwierania szyby ale nigdy nie działała - też próbowałem się dostać do szyby jak padła taśma od przycisku..

Ja dostałem się do szyby odkręcając zamek szyby i tak nim wachlowałem aż udało się uwolnić szybę.

spacer.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Ja kiedyś zdjąłem zaslepkę od uchwytu do otwierania szyby i zmostkowałem przewody

no właśnie u mnie taśma była tak zeżarta, że żaden mostek by nie pomógł :D u mnie siedział 11letni oryginał :D

spacer.png

Opublikowano
Zwarcie przewodów zadziałało, ale to było przed napisaniem postu. Zatrzasnąłem sobie szybę a przycisk miał wypięta kostkę i teraz ten patent nie przejdzie. Teraz szukam alternatywnego sposobu. Jest może możliwość zaprogramowania w NCS przycisku w kluczyku do otwarcia tej szyby zamiast całej klapy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozbierasz tapicerkę klapy, w zamku jest otwór którym zwalnia się szybę.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest na pewno. Robiłem to koledze, bo nie chciał kupować nowego przycisku przez CARLY. W NCS to chyba opcja

HECKKLAPPE_ENTSICHERN