Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie długi czas wyświetla mi błąd pompy wody, kasuje i wraca. Gdybym nie miał INPY to nie wiedziałbym, że jest problem. Zaznaczam, że błąd pojawia się tylko przy jazdach pozamiejskich. Pompę i termostat zamówiłem bo czytając forum każdy twierdzi, że nie ma na co czekać. Pomoże ktoś rozszyfrować wartości co dokładnie dolega pompie ?

610eeac930d51738med.jpg

Opublikowano
Pompa do wymiany, prawdopodobnie nie osiaga maksymalnych obrotów przy wyzszej temp silnika. Skoro masz INPA to łatwo to sprawdzisz w testach tej pompy, masz tam chyba cos kolo 25, 50,75 i 95 % wydajnosci. Miałem to samo, po krótkiej miejskiej jezdzie nie musiała wchodzic na wysokie obroty więc komputer nie rejestruje tego ale wystarczyło się przejechać po autostradzie i błąd zarejstrowany, u mnie osiągała maks wydajność na poziomie 83%, po wymianie 98. To standardowa rzecz przy tym silniku niestety.