Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mój problem Zaczą się od wypalenia dziury w DPF po wypalenia dziury rura czarna zawsze była ładna. Kupiłem używany oddałem do czyszczenia założyłem niby wszystko ok ale auto nadal dymi jak da mu się w palnik dolot mam szczelny sprawdzałem przepływka pracuje dobrze było by porównać podczas jazdy zadania wartość o rzeczywista ale nie mam czym narazie. Co jeszcze wtryski zostają chodź auto odpala ładnie ma moc żadnych niepokojących obiawow. I moje pytanie czy ktoś przerabiał problem dymienie naprowadzi troszkę wiadomo że naprawa wtryskiwaczy nie tani interes.
Opublikowano
Sprawdź jeszcze sondę lambde, ubywa oleju? Ogólnie weź się za to żebyś kolejnego dpf nie zapchal. Dobrze jakbyś podpiol kompa i zczytal błędy.
Opublikowano
Wiem dokładnie tego się obawiam żeby nie zapchac drugiego. Kompa posiadam błędów brak próbowałem podejrzeć przepływkę niby pracuje ale może udawać że pracuje. Co do oleju jest stan wszystko ok. podejrzewalem dolot nieszczelny, przepływomierz, wtryski.turbinę że może słabo pompuje ale podejrzewam że były by błędy. Od kiepskiego doładowania. Nie wiem jaki związek może mieć sonda o niej nie myślałem nawet powiem szczerze. Silnik niby pracuje dobrze ma moc ale kopci jak stary tdi mimo że siedzi dpf