Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam tak jak w temacie od jakiegos czasu przestały mi działac przyciski w kluczyku,raz działały a raz nie a teraz juz wogóle niedziałają,wiem że może to byc wina akumulatorka ale jeden gosc sprawdzał kluczyk i mówił ze sygnał daje.Przyciskiem od ryglowania tym w środku auta otwiera sie i zamyka bez problemu i teraz nasuwa sie pytanie czy może byc inna przyczyna niż ten akumulatorek w kluczyku?
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jak się rozprogramuje kluczyk to też nie działa. Drugi działa ?

...przyciski w kluczyku,raz działały a raz nie a teraz juz wogóle niedziałają...

Przestawał działać z dalszych odległości czy czujesz, że przyciski mechanicznie są jakieś rozklekotane ?

Opublikowano
Kluczyk działał i z kilkunastu metrów tylko nieraz trzeba było kilka razy go nacisnąc,przyciski dzialają dobrze a drugi kluczyk jest rozladowany bo nigdy chyba nieuzywany
  • Moderatorzy
Opublikowano
Może być problem z anteną w aucie, ale tutaj nie pomogę. Jeśli kombi to chyba gdzieś w tylnej klapie, ale ja i tak bym zaczął od baterii. Jeśli kluczyk diament to weź rozetnij ten drugi skoro i tak nie działa i zmierz napięcie. Zakup od razu dwie bateryjki LIR2025 - pasują idealnie. Mój kluczyk niestety nie nadawał się do sklejenia, ale kupiłem obudowę/surówkę i po wymianie bateryjki działa jak zły :D Oryginalna bateria miała niecałe 2V więc nie miał prawy działać. Niestety dorobienie wzoru trochę kosztuje.
Opublikowano
Może być problem z anteną w aucie, ale tutaj nie pomogę. Jeśli kombi to chyba gdzieś w tylnej klapie, ale ja i tak bym zaczął od baterii. Jeśli kluczyk diament to weź rozetnij ten drugi skoro i tak nie działa i zmierz napięcie. Zakup od razu dwie bateryjki LIR2025 - pasują idealnie. Mój kluczyk niestety nie nadawał się do sklejenia, ale kupiłem obudowę/surówkę i po wymianie bateryjki działa jak zły :D Oryginalna bateria miała niecałe 2V więc nie miał prawy działać. Niestety dorobienie wzoru trochę kosztuje.

a jakies namiary gdzie to kupic taką baterie{akumulatorek) trzeba go lutowac? i o jakie dorabianie wzorku chodzi? mój to sedan i w tylnej szybbie mam, te antenke czy czujnik Ale sorry ze nie za bardzo wiem o co kaman ale ja w tych tematach zielony jestem

• Moderatorzy
Opublikowano

:duh:

No dobra...

Bateryjkę kupujesz na Allegro. Wpisz LIR2025 E39, taka żółta. Tak trzeba lutować, ale nóżki pasują, ale najpierw zobacz jak wygląda ta w kluczyku.

...i o jakie dorabianie wzorku chodzi?...

Kopia klucza w sensie u gościa co dorabia klucze. Musiałem kupić całą obudowę kluczyka i trzeba go dorobić, żeby można było w stacyjce przekręcić. Zapłaciłem 60zł, pewnie można taniej. Grunt, że działa.

Opublikowano
:duh:

No dobra...

Bateryjkę kupujesz na Allegro. Wpisz LIR2025 E39, taka żółta. Tak trzeba lutować, ale nóżki pasują, ale najpierw zobacz jak wygląda ta w kluczyku.

...i o jakie dorabianie wzorku chodzi?...

Kopia klucza w sensie u gościa co dorabia klucze. Musiałem kupić całą obudowę kluczyka i trzeba go dorobić, żeby można było w stacyjce przekręcić. Zapłaciłem 60zł, pewnie można taniej. Grunt, że działa.

Mam dwa kluczyki plus ten plastikowy to jeszcze jeden mam dorabiac?

• Moderatorzy
Opublikowano
Chcąc wymienić baterię musisz rozciąć kluczyk. Wyciągasz z wnętrza elektronikę, wylutowujesz starą baterię i wlutowujesz nową. Jeśli uda Ci się skleić kluczyk z powrotem to zakończyłeś operację sukcesem. Mnie się to nie udało i musiałem kupić nową obudowę z surowym grotem, dorobić grot, przełożyć elektronikę, a stary kluczyk bez elektroniki poszedł w kubeł.