Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyjechaliśmy na weekend w góry. Połowa trasy Zakopianka, a połowa bocznymi krętymi drogami. 7 osób na pokładzie. W ostatni rzędzie wylądowały 2 osoby dorosłe, w tym jedna o wzroście 187 cm. Oczywiście, aby taka osoba siedziała w 3 rzędzie należy przesunąć środkową kanapę do przodu. Wystarczy w tym celu nacisnąć jeden przycisk w drzwiach kierowcy lub przyciski w oparciach lub siedzisku drugiego rzędu. Drugi rząd oddając część miejsca nadal ma go wystarczająco dużo, w odróżnieniu od X5 F15. Pasażer o wzroście 187 cm siedząc w 3-cim rzędzie ze złączonymi kolanami na wprost nadal miał 7 cm do oparcia poprzedzającego fotela. Zatem - lepiej być nie może, pod tym względem.

Jazda zarówno po Zakopiance jak i krętych górskich drogach nie ujawniła przesadnego bujania, pasażerowie nie narzekali na chorobę morską i twierdzili ,że 3 rząd jest super - osobna klima, nawiewy, podłokietniki, uchwyty na kubki - jedzie się komfortowo. Co ważne w drogę powrotną bez wahania sami z siebie wskoczyli na siedzenia trzeciego rzędu. Oczywiście jazda nie było rajdowa, spokojnie ale sprawnie.

Ogólnie podróżowało się przyjemnie, rozmawialiśmy wszyscy, słysząc się dobrze - w odróżnieniu od tego co twierdzi Marek Drives. Cicho i komfortowo.

7 seater pełną gębą. Oczywiście w tej konfiguracji bagażnik jest większy niż w X5 F15, ale nadal mały. Więc trzeba pakować się z głową - miękkie torby i nie za dużo bagażu. Pomaga duża komora pod podłoga bagażnika.

Spalanie 12,6 l/100 km.

Opublikowano

No i pięknie. Ja osobiście nie wyobrażam sobie zapakowania się do bagażnika przy 7 osobach, ale od czego są boxy. A w trzecim rzędzie moja żona przy 175cm wzrostu czuła się bardzo komfortowo więc ja osobiście nic więcej nie potrzebuję.

A spalanie wyszło ci fenomenalne!

Pozdrawiam,

Patgor