Skocz do zawartości

E60 m54b22 Nie odpala. Pomocy! Odpala po kablach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o pomoc! Przyjechałem do teściów 400km i nie mam jak wrócić! Chciałem wymienić gniazdo bezpiecznika od gazu. Odłączyłem "-" i wziąłem się do pracy. Po wszystkim podłączam akumulator wsiadam do auta, słyszę cyknięcir i nic się nie dzieje. Wyskakują dwa błędy BSD generator: signal i Bit serial data interface: signal.

Pobawiłem się miernikiem i okazało się że nie ma napięcia na plusie w komorze silnika. Przy Aku pokazuje 11.9v natomiast na plusie w komorze 0.0v. Po podpięciu kabli z zewnątrz odpala bez problemu tylko niestety nie ma ładowania:/

Przy okazji jak miałem odłączony akumulator chciałem wyczyścić łączenie kabla plusowego w bagażniku pod podłogą, niby kabel jest dokręcony ale jakoś luźno lata na boki, czy to właśnie tamtędy prąd "dostaję" się do komory silnika?

Opublikowano

Bezpieczniki wszystkie w schowku i w bagażniku sprawdzone ? Szczególnie te duże, może któryś nie łączy ? Podociskaj dokładnie. Mi ostatnio po takiej akcji spalilozegary, więc może nie być przyjemnie... ten samochód poprostu nie może zostać bez prądu, taki niestety jest.. miałem do czynienia już z dwoma sztukami i w każdej było to samo.

Sprawdź jeszcze pirotechniczna kleme plusowa, czasem trzeba ja rozlaczyc wyczyścić i złożyć ponownie..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź to złącze na podłodze w bagażniku bo to główny kabel i jeszcze auto spalisz jak tam nie łączy solidnie.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!