Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wymieniłem filtr powietrza i zanim znalazłem instrukcję naprawy wyczytałem że trzeba odkręcić drążki zeby zdjąć tylną osłonę silnika, zobaczyłem śruby w przepuscie i myslalem ze to trzeba go odkręcić zeby wyjąć drążki. Wykrecilem więc 2 torxy i śrubę centralną 10 albo 12 , okazalo się ze nic to nie dało a jedynie to ze jest teraz problem zeby trafić śruba w gniazdo spowrotem. Znalazłem instrukcję a w niej pisze że trzeba odkręcić tylko na podszybiu między wycieraczkami a tych z przepustu nie wolno gdyż nie ma możliwości ponownego wyłożenia. I co teraz? Co prawda nie wyjęłam go bo coś go tam jeszcze trzyma, mam nadzieję że uda mi się to jakoś skręcić.

https://m.fotosik.pl/zdjecie/e94af3de7f419939

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze je demontuje przy wymianie filtra powietrza, nie ma najmniejszego problemu z późniejszym montażem na swoim miejscu. Może auto stoi u Ciebie na nie równym miejscu i dlatego ciężko złożyć?
Opublikowano

Jak nie da to lewarek podstaw pod wózek i podnieś. Te drążki powinny być skręcone jak przód jest w powietrzu bez naprężeń.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk