Skocz do zawartości

czujnik od ASC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :hand: Mam pytanie do szanownego grona - gdzie znajde czujnik od tego ustrojstwa?? Zaczelo sie pare dni temu na wycieczce na grzybki do Barlinka . Na poczatku myslalem ze jest to sprawka wody ale teraz juz nie wiem bo minal tydzien po mokrym nie jezdzilem a tu caly czas sie trojkacik zapala i nie daje sie wylaczyc - dopiero jak gdzies stane zgasze auto i zapale jest niby cacy ale co jakis czas sie zapala czestotliwosc dziwna bo potrafi sie nie swiecic przez dwa dni a na trzeci daje popisy !! Auto to e36 325 coupe automat 93r. A moze ktos juz mial taka przygode?? Czekam na wszelkie sugestie i z gory juz Dziekuje za pomoc!!
Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano
  • Autor
Swieci sie tylko ASC - nie da sie go wlaczyc(spowodowac znikniecia trojkacika) ABS dziala i nic nie swieci. Mam duzy komputer ale on tez nie informuje o zadnych dolegliwosciach - Po wylaczeniu i ponownym odpaleniu samochodu wszystko dziala poprawnie. Znaczy sie moge wlaczac i wylaczac ASC az nagle trach i znowu sobie zaswieci!!??
Opublikowano
no ja rozumie ale nie wiem co to moze byc. Uważam ze to nie czujnik ABS bo ABS ci działa, mysle ze to moze byc albo wina pompy albo moze silnik który jest przy przepustnicy. Jedynie na awari musisz sie podłaczyc pod komputer on wtedy ci wyswietli co jest przyczyną wtedy bedziesz wiedział co raz działa raz nie
Opublikowano

Sprawdz czy czasem nie poluzowało sie nic przy sterowniku od ASC+T. Znajduje sie on za schowkiem. Musisz odkrecic schowek i po prawej stronie tak nieco wyzej bedzie umiejscowione to "ustrojstwo" :)

Mozliwe ze tam cos nie styka, psiknij jakims sprezonym powietrzem po wtyczce i podlacz.

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
  • Autor

akurat schowek wyjalem zeby wymienic filterek kabinowy to zaraz zerkne co i jak ale mam male pytanie jak rozpoznam ktory to zestaw kabelkow??

Dzieki wielkie za pomoc .

Opublikowano
  • Autor
a przy gdzies kolach nie ma jakichs czujnikow?? Moze podgnily kabelki?? Ale gdzie tego szukac i jak to wyglada? Czekam na wszelkie sugestie.Dzieki :hand: