Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :hand: Mam pytanie do szanownego grona - gdzie znajde czujnik od tego ustrojstwa?? Zaczelo sie pare dni temu na wycieczce na grzybki do Barlinka . Na poczatku myslalem ze jest to sprawka wody ale teraz juz nie wiem bo minal tydzien po mokrym nie jezdzilem a tu caly czas sie trojkacik zapala i nie daje sie wylaczyc - dopiero jak gdzies stane zgasze auto i zapale jest niby cacy ale co jakis czas sie zapala czestotliwosc dziwna bo potrafi sie nie swiecic przez dwa dni a na trzeci daje popisy !! Auto to e36 325 coupe automat 93r. A moze ktos juz mial taka przygode?? Czekam na wszelkie sugestie i z gory juz Dziekuje za pomoc!!
Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano
Swieci sie tylko ASC - nie da sie go wlaczyc(spowodowac znikniecia trojkacika) ABS dziala i nic nie swieci. Mam duzy komputer ale on tez nie informuje o zadnych dolegliwosciach - Po wylaczeniu i ponownym odpaleniu samochodu wszystko dziala poprawnie. Znaczy sie moge wlaczac i wylaczac ASC az nagle trach i znowu sobie zaswieci!!??
Opublikowano

Sprawdz czy czasem nie poluzowało sie nic przy sterowniku od ASC+T. Znajduje sie on za schowkiem. Musisz odkrecic schowek i po prawej stronie tak nieco wyzej bedzie umiejscowione to "ustrojstwo" :)

Mozliwe ze tam cos nie styka, psiknij jakims sprezonym powietrzem po wtyczce i podlacz.

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

akurat schowek wyjalem zeby wymienic filterek kabinowy to zaraz zerkne co i jak ale mam male pytanie jak rozpoznam ktory to zestaw kabelkow??

Dzieki wielkie za pomoc .

Opublikowano
a przy gdzies kolach nie ma jakichs czujnikow?? Moze podgnily kabelki?? Ale gdzie tego szukac i jak to wyglada? Czekam na wszelkie sugestie.Dzieki :hand: