Skocz do zawartości

BMW E90 - ultra cienki lakier - co robić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Posiadam E90, które ma bardzo cienką warstwę lakieru.. Auto w krotce wymagać będzie korekty - lakier jest dość zmęczony. Poniżej kilka wartości, które zbadałem (sprawnym/skalibrowanym) miernikiem GL-1:

dach 30um (= 0,030mm!)

drzwi 50um

maska 30-50um

błotniki przód 80um

Są miejsca gdzie jest 20um...

Co z tym robić, jak żyć? :D Jak to w ogóle możliwe?

Wojtek

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
to wartości bo którejś korekcie :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nikt Ci nie powie co można z tym zrobić dopóki nie zobaczy tego na własne oczy. Polecam więc znaleźć w okolicy specjalistów od detailingu lub lakierowania.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak robił to ktoś bez pojęcia to można rozwalić lakier w rok. Znam takich co polerowali auto pastą Tempo co niedzielę bo się ładnie błyszczało.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Dzięki, no problem jest konkretny... Jeżeli auto nominalnie ma ok 120um (0,12mm) to zakłada się, że 1/2 to bezbarwny. Zatem 60um. Jeżeli tu w sumie jest miejscami 20-30um to ja nie wiem... Wypolerowany jest teraz lakier bazowy chyba ;/
Opublikowano
Zasada ogolna jest taka ze przy 90 juz nalezy uwazac,jesli chcemy polerke a sie boimy to wystarczy one step srednia pasta,lub wykanczajaca a nawet cleaner lekko scierny,ryzyko przebicia tym bardziej praca DA praktycznie zerowe

Edytowane przez menior

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A jesteś pewien tego miernika. Taka grubość by oznaczała, że na twoim aucie nie ma już lakieru.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.