Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo ze liczniki przeklamuja rzeczywista predkosc na plus oczywiscie.W necie znalazlem filmik na ktorym predkosc dodatkowo wyswietlana jest elektronicznie zamiast przebiegu i widac wyraznie ze wartosci tam sa nizsze niz te ktore pokazuje wskaznik.Moze ktos wie jak wlacza sie ta funkcje???Czy ktos wgral sobie jakis inny programik???Jak to jest???

http://videos.streetfire.net/category/BMW/56/50d9322a-74ad-4621-9f95-8b4d48c0276d.htm

Opublikowano
Wiem ze to nie ma znaczenia i tak jedziemy z taka predkoscia jaka chcemy,tylko przed fotoradarami albo patrolami policji zerka sie na licznik czy aby nie za szybko :8) Ale to jest ciekawa sprawa z tym licznikiem,moze jeszcze jakies inne funkcje tam sa???
Opublikowano

Coneks jaki masz model BMW ? E36 ? Jak masz OBC to mozna wlaczyc za pomoca testu serwisowego - przy 100km/h na liczniku na OBC jest okolo 96km/h

Nawet na filmie widac ze uruchomil test nr 8 - ktory pokazuje aktualna predkosc.

PZDR

Opublikowano
Faktycznie fajna sprawa a na OBC mozna wlaczyc ale to jest predkosc srednia wiec pokaze tylko w momencie utrzymywania predkosci trzeba skasowac dane i pokaze ile sie jedzie a to pokazuje caly czas ja tez tak chce.
Opublikowano
Faktycznie fajna sprawa a na OBC mozna wlaczyc ale to jest predkosc srednia wiec pokaze tylko w momencie utrzymywania predkosci trzeba skasowac dane i pokaze ile sie jedzie a to pokazuje caly czas ja tez tak chce.

Nie jest to zadna srednia predkosc tylko tak jak napisalem wyzej: AKTUALNA predkosc - wyswietlana jest caly czas, ale dzialanie tego testu zalezy od modelu komputera-nie na kazdym bedzie dzialac, prawdopodobnie tylko na najwyzszej wersji OBC.

Jak nie wiesz jak wlaczyc ten test polecam lekture:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=23083&highlight=

Opublikowano
Jest dokładnie tak jak piszę jack, sprawdzałem to jakiś czas temu u siebie i licznik na OBC pokazuje niższą prędkość. Faktem jest że porównywanie wskazań prędkościomierza na zegarach i OBC nie jest zbyt bezpieczne bo trzeba odrywać wzrok od sytuacji na drodze.