Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Link do ogłoszenia, jakby był nieaktualny to mam zapisany

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-e60-530i-m54b30-mega-doinwestowana-nie-od-handlarza-ID6BUbAK.html#d78fbc55c4

Opis sprzedawcy w ogłoszeniu:

"Mam do sprzedania moją ukochaną BMW E60 530i. Niestety musze ją sprzedać z powodów finansowych plus mam na oku inny samochód. W BMW zainwestowałem bardzo dużo, zawsze wszystko na czas robione, nie robię trzody i zawsze robię na oryginalnych częściach lub najwyższej jakości zamiennikach, długo by opowiadać, jeśli jesteś zainteresowany sprawdzonym samochodem, w którego nie będzie trzeba wkładać tysięcy złotych, to jest to samochód dla Ciebie. Gdybym nie musiał to na pewno bym jej nie sprzedał.

2004 rok ~260k przebiegu, koła zimowe 16 letnie 19 nowe opony, nowe hamulce przód (klocki ceramiczne, tarcze zimmerman - nie biją), nowe amortyzatory, nowa odma, nowe czujniki ABS, filtr powietrza KN

Silnik po swapie z 2.2 na 3.0 231km 300nm

Skrzynia biegów automatyczna w pełni zregenerowana, mam fakturę na 7000 zł za regeneracje

Z wyposażenia

Customowy wydech, popcorn z wydechu (brzmi cudownie)

Bananowe skóry, podgrzewane fotele w pełni elektryczne z masażami

Head up display

Uchwyty na kubki

PDC

Tempomat

Roleta elektryczna tylnej szyby

Rolety boczne

Klapa bagażnika elektrycznie otwierana

Duża navi

Do felg 19" dorzucam gratis dodatkową piąta felgę, w stanie idealnym, nie używana

Dorzucam kierownice elektrycznie podgrzewaną sportową do założenia (włącznie z taśmą kierownicy i wszystkimi potrzebnymi rzeczami - około 900zl)"

W rozmowie wstępnej ze sprzedawcą, zostałem zapewniony o idealnym stanie autka, bez wypadkowości (jedynie małe zdarzenie parkingowe, gdzie ktoś cofał i zatrzymał się w prawych tylnych drzwiach pasażera), , że autko jest doinwestowane , wszystko robione u specjalisty od BMW na ori częściach ewentualnie najlepszych zamiennikach, silnik , skrzynia , most bez wycieków-suchutkie wszystko, ze był wymieniany czujnik poziomowania xenonów, że fotele komfortowe z elektryczną regulacją, łamane, podgrzewane i z wentylacją.

Po tej rozmowie skontaktowałem się z użytkownikiem tego forum Szymon-o i poprosiłem go o pomoc przy oględzinach przed zakupowych tego auta, a przy okazji sprawdziłem po numerze VIN. z raportu wyszło, że w lutym 2017r był wpis na szkodę 7000-10000 EUR. Gdy zapytałem sprzedawce co wie w tym temacie odpisał mi dokładnie to "A to niestety szkoda sprzed kupna auta przeze mnie. Nic nie mam ze zdjęć ......... Domyślam się , że uderzony był lekko tył, bo są lampy nieoryginalne, są dobrej jakości zamienniki depa więc pewnie Niemcy wymieniali na to."

Pozostało mi czekać na raport kolegi Szymon-o. A z raportu tak wygląda owa "doinwestowana" e60 o której mowa.

O tym "zapomniał?" poinformować mnie sprzedawca podczas rozmowy:

- pozostałości po LPG

pokytpbPj

po1dyb23j

pldq5ocEj

- lampach do regeneracji

poyV4AZyj

pnOmGGK4j

- przedniej szybie do wymiany

plnIbYnXj

- pourywanych roletach bocznych

pl9cdCEmj

polX5ZPjj

- wodzie w luku na akumulator

pl5C2PZUj

plzxVltNj

- o połamanych, odklejonych, popękanych plastikach i dziurawych uszczelkach

pl9KaUJhj

po1kiCLuj

pllFMkfFj

poA9IngIj

po5YY1ioj

poMRUSEuj

pnDrEKh4j

poXZVWg8j

- zle spasowanych elementach i brakujących osłon

plKCV8iQj

pnZzS9lhj

pnvFQYzaj

plUFvHSVj

po8JVNqWj

Natomiast o tym zostałem poinformowany :norty:

- czujnik poziomowania xenonów został wymieniony na nowy

plbCVHnpj

po83NqIoj

- silnik jest suchy bez jakiegokolwiek wycieku

pnioSUH1j

- fotele są komforty, elektrycznie regulowane, łamane, podgrzewane i wentylowane

poGDPZvij

plX1ZX2Hj

pnLLOcQgj

Jak i o tym mnie poinformował sprzedawca , że auto jest zadbane i doinwestowane!!!

Teraz kilka mankamentów tego "doinwestowanego" auta

- tylna szyba jest zabezpieczona silikonem lub kitem, a uszczelki prawie nie ma :lol:

plGY4NBEj

pnXggCIzj

plMGNmUDj

plwWsliUj

- wydech

pnv0nLR8j

pl8vX0wNj

- elementy zawieszenia

pnz4PTRmj

plojaQQ5j

poaR9s5lj

pnsjzZuij

plSEJ5UHj

pnWWuJxij

- elementy elektryki

pnREyzchj

ple2EgMkj

- dziwne spawy

pomdKSc5j

Teraz kilka zrzutów z diagnostyki

pnfiorNQp

pozqmHOnp

plEwDhBup

plhmxSgdp

plwdoqtMp

Na koniec dodam, że informowałem sprzedającego, że kolega który przyjedzie sprawdzać auto jest bardzo skrupulatny i szczegółowy podczas oględzin wraz z diagnozą komputerową. Sprzedający zapewniał , że nie ma nic do ukrycia i jest pewny swojego auta. Mówił też, że nie zamierza sprzedać auta poniżej 30.000 zł. Więc jeśli ktokolwiek szuka e60 i trafił na ten egzemplarz, to mam nadzieję, że ten opis pomoże ewentualnie potencjalnemu nabywcy tego "doinwestowanego i zadbanego" auta, podjąć właściwą decyzję.

A ja dziękuję bardzo szymon-o ze profesjonalne podejście do tematu i fachowości w wykonaniu oględzin. Polecam tego kolegę każdemu, kto szuka fachowca w oględzinach przed zakupowych, niezależnie od miejsca zamieszkania. Pozdrawiam wszystkich

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

No ale kto by się tym przejmował, ważniejsze były 19" chińskie za 1500 zł komplet chłopie a nie woda w wanience :D

Podliczyć koszty to tam 10k minimum się włoży.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I srebrne rameczki z aliexpress, które odklejają się pod wpływem słońca :mrgreen:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
bez urazy, ale to na aukcji już wyglądało na peta
http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potwierdzam powyższą wypowiedź :wink: zdjęcia w ogłoszeniu bardzo ciekawe :D

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

dobrze udokumentowany trup.

co drugie e60 tak wygląda.. ludzie kupują, nic w nich praktycznie nie robią i te auta normalnie żywcem się rozkładają... Jaki właściciel taki samochód..