Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od ponad pół roku grzechocze mi od 2 tys obrotów z przodu pokrywy zaworów, byłem pewny, że to vanos. Wczoraj wyjąłem cały nastawnik i luz na tłoczkach był masakryczny, skasowałem go, wymieniłem uszczelki a pod pokrywą grzechocze jak wcześniej, co to jeszcze może dawać taki hałas? Przez moje niedopatrzenie zrobiłem z tym 15 tyś km i nic się nie stało, także rozrząd chyba odpada?
E36 M54b25 - Drift&Fun
  • Moderatorzy
Opublikowano

Podjedź do jakiegośmechaniora co ma stetoskop, bez tego nie zdiagnozujesz.

U mnie też coś grzechotało, wymieniona pompa wody (która była w rozsypce i była odpowiedzialna za część dźwięków) rolki, napinacz, później pompa wspomagania, paski najpierw Conti, później Bosh i dalej coś grzechotało i piszczało.

Pojechałem do ogarniętego mechanika i wyszło, że napinacz, którego poprzedni partacz mimo zapewnień nie wymienił, bo twierdził, że są dożywotnie :duh:

Po wymianie piękny czysty dźwięk R6.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10w40 valvoline

Dlaczego karzesz go takim olejem? Grzechocze zawsze czy tylko np. na zimnym? Sprawdziłeś ustawienie rozrządu przy grzebaniu w vanosie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
10w40 valvoline

Dlaczego karzesz go takim olejem? Grzechocze zawsze czy tylko np. na zimnym? Sprawdziłeś ustawienie rozrządu przy grzebaniu w vanosie?

Grzechocze zawsze, od około 2 tysięcy obrotów. Rozrząd sprawdzałem tylko chałupniczo na suwmiarkę bo wyglądał na idealnie ustawiony, więc nie pożyczałem blokady. Wcześniej jeździłem na 5w30 i było to samo, nie widzę różnicy.

E36 M54b25 - Drift&Fun
  • 1 miesiąc temu...