Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Łukasz,

Daj znać jak poszło Ci z holenderskim ConnectedDrive

Pozdrawiam

Dominik

Jak wrócę z wakacji za tydzień i jeden dzień będę kupował pakiet.

Auto jest dodane do konta na tą chwilę. Zrobili to w kilka minut po mailu,prawie jakby to automat robił

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Odgrzeje troche temat. Probowalem uruchomic internet w swoim F11 ale no nie idzie.

Mam

S6AEA Teleservices,

S6AKA Connected Drive Services,

S6AMA Real-Time Traffic Information,

S6ANA Concierge Services,

S6APA Remote Services

Zarejestrowalem sie na stronce BMW podając VIN wszystko przeszło fajnie, sciagnalem apke na telefon, telefon połączony z autem apka sie uruchamia. Włączam udostępnianie internetu poprzez bluetooth no i na tym sie konczy co moge zrobic. Auto jak internetu nie milao tak nie ma. Probowalem podlaczyc przez USB i ten sam skutek.

Czy jedyna opcja jest wykupienie tych servisow z BMW zeby byl dostep do neta? Nie to zebym nie mogl zyc bez tego ale z ciekawosci pytam.

Opublikowano

Hej

To raczej nie masz wykupionego żadnego pakietu ;) Ja mam wykupiony -online entertainment- i mogę polecić .Deezer,muzyka śmiga swietnie i oczywiście nie trzeba telefonu.

Pozdro.

Opublikowano

Nie nie mam wykupionego - placic £99 za sam dostęp do muzyki i pewnie do pogodynki na ekranie nie sadze zeby się kalkulowało a w szczególności jak już opłacam spotify (co o dziwo można w minimalnym stopniu obsługiwać z kierownicy), amazony i kilka innych jeszcze serwisów wiec moze wystarczy :)

Mam zdalny dostęp tzn otwierania i zamykanie auta ( skorzystałem już pare razy), przewietrzanie i zaśwecenie świateł czy wysłanie punktu docelowego w nawigacji do auta. Bardziej chodzi o zasadę i dowiedzenie się co można a czego nie.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupiłem pakiet.

Pogoda, poczta, wiadomosci (rss) dziala.

Z telefonu tez dziala - prawie wszystko.

Przez USB nie chce sie zsynchronizowac - ktos wie dlaczego? co zle robie?

Dodatkowo widze ze moze byc to po polsku - jak zmienic jezyk?

I nie mam dodatkowo pozycji Internet po aktywacji uslug mimo ze mam zakodwoane wlaczone. Jak to aktywowac? Przegladarke internetowa ?

Opublikowano
Przeglądarka nie będzie ci działać. Wyłączyli tą usługę całkowicie. Ja mam taką pozycję w wyposażeniu (fabrycznym nie później dodawanym przez kodowanie) i nie działa. Informację na infolini dostałem, że nie będzie działać. Co ciekawe jak przerzuciłem swoje BMw do Connected drive w UK to pojawia się w aucie opcja Internetu (przegladarki) ale nic nie działa i tak - wyskakuje jakis komunikat o problemie z roamingiem itp.