Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stala sie bardzo dzwina zecz z moim autkiem spotkalo mnie to pierwszy raz a mianowicie podczas proby wyprzedzania jechalem jakis czas na 2ce wcisnalem gaz do oporu i tuz przed zmiana na 3ke pedal gazu przestal reagowac samochod stracil moc moze szarpnelo ze 3razy przelaczylem na trojke ale mocy nie bylo wogole. zjechalem na pobocze swicily sie kontrolki jak przy uruchamianiu auta. wylaczylem na chwile samochod zaplailem go ponownie i problem zniknal. Nie mam pojecia o co moze chodzic ale wole zapoznac sie z problemem bo nie weseolo bedzie jesli ten problem powtorzy mi sie gdzies na trasie podczas wyprzedzania.... :/ jescze jedna rzecz jaka zauwazylem podczas tego zajscia to to e jak zjezdzalem na pobocze to kierownica chodzila jakby byla bez wspomagania..... dodam ze chodzi o BMW320i vanos z 96r. autem jezdze od 5ms po sprowadzeniu z niemiec.
Opublikowano

aha chyba istotna rzecz nie mam instalacji gazowej tylko benzynka

dodam jeszcze ze od kilku dni swieci mi sie kontrlka inspekcji

Opublikowano
Kontrolka inspekcji nie ma nic do tego, kontrolki zaświeciły i wspomaganie przestało działać bo silnik przestał pracować, a dlaczego przestał pracować to trudno powiedzieć. Mogła zaniknąć iskra (np. czujnik położenia wału szwankuje) albo problem mógł być z pompą paliwa lub jakikolwiek inny problem z sterownikiem silnika lub jego zasilaniem. Po prostu temat rzeka. Najlepiej byłoby się upewnić podjeżdżajac do warsztatu i podpinając auto pod komputer to może jakiś błąd wykaże.
Opublikowano

moze to byl jakis przypadek - i teraz bedzie chodził ok - mial taki kaprys... ale znajac zycie bedzie sie to powtarzac w najmniej oczekiwanych momentach :duh:

musisz posprawdzac wszystko w silniku - swiece , kable , popme paliwa ( szczegolnie filtr - moze przy duzym przeplywie sie zatyka i silnik nie dostaje paliwa ) , cisnienie na listwie wtryskowe i obowiazkowo wpiecie pod wtyczke ( jezeli jest taka mozliwosc )

Opublikowano

Jeśli zapaliły Ci sie kontrolki i stracileś wspomaganie w kierownicy, to wygląda jakby auto zgasło... Miałem kiedyś podobną sytuację, tyle że po zatrzymaniu na poboczu już auta nie mogłem odpalić. Przyczyną był popsuty ukryty wyłącznik zabezpieczenia uniemożliwiającego uruchomienie auta. W czasie jazdy kabelki się rozłączyły i auto się wyłączyło. Może masz coś takiego u siebie?

Pozdrawiam,

Mario