Skocz do zawartości

316i - chcę wiecej mocy kto pomoze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie takie jak zawsze na tym forum czyli zmienic silnik nic wiecej sie nie dowiesz. Nie pisze tego zeby Cie zdenerwowac tylko bylo 5tys takich tematow i 5tys takich odpowiedzi.
Opublikowano
sam sobie to doradzam pytanie tylko czy warto silnik z osprzetwem to kost 5-6 tys +robota taniej bedzie sprzedac i poszukac jakiejs 325
Opublikowano
Wcale nie sa to az takie koszta juz sie dowiadywalem troche i mysle ze 3500-4000 spokojnie mozna sie zmiescic inna sprawa ze nadal jest to nieoplacalne najlepszym wyjsciem jest wstawienie silnika 1,8 is kupujesz go za ok 2000zl i masz 140km a swoj sprzedajesz i nawet niedrogo to wychodzi.
Opublikowano

Jezeli juz kupisz nowy, o wiekszej pojemnosci silnik to od razu pomysl o wzmocnieniu go przez jakis supercharger ewentualnie turbo. :cool2:

Po wymianie moze sie okazac ze rowniez wiekszy silnik to za malo :wink:

Oprocz silnika dobrze jest pomyslec o innej skrzyni, innym moscie, innych poloskach, innych hamulcach etc :wink:

Opublikowano
Odnosnie zmiany silnika koledzy mają rację temat pojawiał się wielokrotnie na forum. Sam myślałem o tym zresztą i nie wiem czy nie wrócę do tematu. Rozpatrywałem opcję kupna auta z anglii bez prawa rejestracji lub uszkodoznego tylko na przekładkę wszystkiego co trzeba. Koszt takiego auta to około 4000tyś PLN wybiagasz to co trzeba a reszta idzie na sprzedaz na częśći, to sie bardziej opłaci niz zakup oddzielnie silnika skrzyni i innych podzespolow ktore musisz wymienic np syfer, uklad hamulcowy tarcze itp i wiązka i chyba wał jeszcze :|
Opublikowano
Możesz dodać pare koni przez czipTuning ale jakis dobry najlepiej firmowy . nastepnie wydech hartmana ,Sportowy filtr powietrza,Skrzynka Biegow sport przekladnia krótkie biegi ,nie jedna 320 siada na starcie.
Opublikowano
Kmieć co ty opowiadasz, z gówna bata nie ukręcisz, sam mam 1.6 i wiem co i jak, wyżyłujesz silnik ze ledwo będzie chodził a doda mu to 10 koni albo może z 15 góra a to będzie zaledwie tyle ile ma 1.8 i po co za ta kasę to lepiej zmienićsilnik albo najlepiej kupić nowe auto