Skocz do zawartości

316i - chcę wiecej mocy kto pomoze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak zwiekszyc osiagi w e36 316 z 97' jakies podpowiedzi??
Opublikowano
Pewnie takie jak zawsze na tym forum czyli zmienic silnik nic wiecej sie nie dowiesz. Nie pisze tego zeby Cie zdenerwowac tylko bylo 5tys takich tematow i 5tys takich odpowiedzi.
Opublikowano
  • Autor
sam sobie to doradzam pytanie tylko czy warto silnik z osprzetwem to kost 5-6 tys +robota taniej bedzie sprzedac i poszukac jakiejs 325
Opublikowano
Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie -- albo swap albo zmiana auta na wersje z mocniejszym motorem -- w przypadku 316i innych możliwości nie widzę :|
Opublikowano
Wcale nie sa to az takie koszta juz sie dowiadywalem troche i mysle ze 3500-4000 spokojnie mozna sie zmiescic inna sprawa ze nadal jest to nieoplacalne najlepszym wyjsciem jest wstawienie silnika 1,8 is kupujesz go za ok 2000zl i masz 140km a swoj sprzedajesz i nawet niedrogo to wychodzi.
Opublikowano

Jezeli juz kupisz nowy, o wiekszej pojemnosci silnik to od razu pomysl o wzmocnieniu go przez jakis supercharger ewentualnie turbo. :cool2:

Po wymianie moze sie okazac ze rowniez wiekszy silnik to za malo :wink:

Oprocz silnika dobrze jest pomyslec o innej skrzyni, innym moscie, innych poloskach, innych hamulcach etc :wink:

Opublikowano
Odnosnie zmiany silnika koledzy mają rację temat pojawiał się wielokrotnie na forum. Sam myślałem o tym zresztą i nie wiem czy nie wrócę do tematu. Rozpatrywałem opcję kupna auta z anglii bez prawa rejestracji lub uszkodoznego tylko na przekładkę wszystkiego co trzeba. Koszt takiego auta to około 4000tyś PLN wybiagasz to co trzeba a reszta idzie na sprzedaz na częśći, to sie bardziej opłaci niz zakup oddzielnie silnika skrzyni i innych podzespolow ktore musisz wymienic np syfer, uklad hamulcowy tarcze itp i wiązka i chyba wał jeszcze :|
Opublikowano
Możesz dodać pare koni przez czipTuning ale jakis dobry najlepiej firmowy . nastepnie wydech hartmana ,Sportowy filtr powietrza,Skrzynka Biegow sport przekladnia krótkie biegi ,nie jedna 320 siada na starcie.
Opublikowano
Kmieć co ty opowiadasz, z gówna bata nie ukręcisz, sam mam 1.6 i wiem co i jak, wyżyłujesz silnik ze ledwo będzie chodził a doda mu to 10 koni albo może z 15 góra a to będzie zaledwie tyle ile ma 1.8 i po co za ta kasę to lepiej zmienićsilnik albo najlepiej kupić nowe auto